30 Mayıs 2016 13:33

Yargıtay Başkanı: Milletimizi temsil edenlerle olmamız doğal

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine 'Milletimizi temsil edenlerle birlikte olmak son derece doğaldır' yanıtını verdi.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la Rize gezisine katıldığı için Yargıtay Başkanı hakkında “Türkiye’de adalet dağıtamaz” şeklindeki eleştirilerine dair Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’ten yazılı açıklama geldi.
Yargıtay Başkanı Cirit, Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerini “kamuoyunda algı oluşturma amacıyla yapıldığını” öne sürüp “Bu neviden haber ve yorumların devam etmesi halinde yargının saygınlığını korumak amacıyla gereken yasal yollara başvuracağım” dedi. Yargıtay Başkanı Cirit, Kılıçdaroğlu’nun “Görevlerinden ayrılsınlar, isterlerse AKP’ye kayıtlarını yapsınlar. İsterlerse Saray’a gitsinler” sözlerine ilişkin olarak, “Bu resmi gezi ve programlarda devletimizi ve milletimizi temsil edenlerle birlikte olmak son derece doğal karşılanmalıdır” ifadelerini kullandı.

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, yaptığı açıklamada, “Asılsız haberlerde bahse konu edilen gezilere ve toplantılara katılmam, resmi kurum ve kişiler tarafından, temsil ettiğim makam nedeniyle devlet protokolünün gereği olarak şahsıma yapılan davetlere icabet etmekten ibaret olup, gezi ve toplantılara yönelik yapılan haber ve yorumlar insani ve vicdani olmaktan uzaktır” değerlendirmesinde bulundu.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Basın mensuplarıyla yapılan toplantıda bir gazetecinin, “Yüksek yargının mensupları Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Rize gezisine eşlik etti. Son olarak da Kırşehir gezisinde Erdoğan sizi eleştirirken alkışlamaları dikkat çekti” demesi üzerine Kılıçdaroğlu şunları söylemişti: “Yargıtay’ın, Danıştay’ın ve Sayıştay’ın başında olan yüksek yargı mensuplarının yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığını korumaları gerekir. Üzülerek ifade edeyim, daha önce eleştirdim, yargı mensuplarının Yürütme organı ile görüntü vermeleri hele hele alkışlamaları kabul edilemez. Hiçbir demokraside, yargı dünyasında kabul edilemez.(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Venezuela’da süreç iç savaşa gidebilir

SONRAKİ HABER

Yüksekova’da binler harabeye çevrilen kente döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...