30 Mayıs 2016 11:56

Tarihi Namık Kemal Ortaokulu kapatılmak isteniyor

Ankara'da 700 öğrencinin eğitim gördüğü, Türk mimarisinin tipik örneklerinden, 1951'de yapılan Namık Kemal Ortaokulu kapatılmak isteniyor.

Paylaş

Ankara'da 700 öğrencinin eğitim gördüğü Namık Kemal Ortaokulu kapatılmak isteniyor. 1951 yılında Ankara’nın merkezindeki Saraçoğlu Mahallesi’nde Kumrular Caddesi üzerinde kurulan tarihi okul, klasik Türk mimarisinin tipik örneklerinden. Başka bir kuruma devredilmek istenen okul binası önünde bir araya gelen velilere, mahalle halkı ve Kumrular Caddesi esnafının yanı sıra TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan ile Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖVDER) Genel Başkanı Enver Önder de destek verdi.

Konuyla ilgili basın açıklaması gerçekleştiren Öğrenci Velisi Filiz Bekiş, “Çocuklarımızın alıştığı, benimsediği, kabul ettiği okulumuzdaki eğitim hakları ellerinden alınmak isteniyor. Çocuklarımızı bu okula mezuniyetlerini görmek için gönderiyoruz. Her canı isteyen sistemi bozsun diye değil. Bizler okulumuzu hiç kimseye vermek istemiyoruz” dedi. Bekiş, ülkenin ve toplumun olmazsa olmazları olan okulların; kurumların birbirleriyle çatışma ve hesaplaşmalarına konu edilmeyecek kadar hassas ve önemli bir mesele olduğunu dile getirdi. Okulun tarihi bir geçmişi olduğunu hatırlatan Bekiş, “Bu okulu yok etmek geçmişi belleklerimizden silmek demektir. Okul mezunları arasında siyasetçiler, gazeteciler, milli sporcular vardır. Aileler olarak çocuklarımızın yuvasına sahip çıkıyoruz. Bugün aileler olarak sosyal ve ekonomik yaşantılarımızı önce çocuklar diyerek planlıyoruz. İşyerlerimizi, atama ve tayinlerimizi bu plana göre ayarlıyoruz. Olası bir değişiklikten hepimiz olumsuz etkileneceğiz. Bu yıl 7. sınıfa giden bir öğrenci seneye TEOG sınavına girecek ve sıkıntılı geçecek sınav dönemine bir de başka bir okula gitmesi durumunda tekrar alışma süreci mi yaşayacak yoksa geleceğini belirleyecek sınava mı çalışacak” diye konuştu. Yetkililere seslenen Bekiş, “Bu okulu kapatmak yerine, ‘Burayı daha fazla nasıl işlevli hale getiririz’ önce bunu düşünmeniz gerekir” dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Saraçoğlu Mahallesi’nin cumhuriyetin ilk toplu konutu olduğunu ifade etti. Candan, Kent merkezinde böyle bir okulun boşaltılması çocuklarının psikolojisi açısından hem velilerin kentle kurduğu ilişki açısından hem de kentin hayatla kurduğu ilişki açısından çok büyük bir kayıp olacağını söyledi.

Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖVDER) Genel Başkanı Enver Önder, “Ülkemize, geleceğimize sahip çıkıyoruz, bu okula sahip çıkmak öğrencinin eğitim hakkını savunmak ve eğitimde öğrencinin merkez alınması gerektiğini savunmaktır” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kadıköy Belediyesi’nde TİS imzalandı

SONRAKİ HABER

Erdoğan, Fransa'daki polis şiddetini kınıyormuş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...