30 Mayıs 2016 10:58

KESK İzmir Şubeler Platformu: Soruşturmalar geri çekilsin!

İzmir Valiliği’ne seslenen kamu emekçileri, KESK üyelerine haksız yere açılan soruşturmaların ve görevden almaların iptal edilmesini istedi.

Paylaş

KESK İzmir Şubeler Platformu, üyelerine yönelik devam eden soruşturmalar ve görevden almalarla ilgili basın açıklaması düzenledi.  İzmir Valiliği’nin önünde bir araya gelen kamu emekçileri ‘Teslim Olmayacağız, Diz Çökmeyeceğiz. Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz’ pankartı açarken, ‘Barış İsteyen Öğretmene Dokunma’, ‘Baskılar Bizi Yıldıramaz’ ve ‘Karanlığa Teslim Olmayacağız’ sloganlarını attı. Basın açıklamasına barış istediği için görevden alınan Fatih Sürenkök, Bahri Akkan, Caner Canlı ve Yunus Kurt da katıldı.

Şubeler adına basın açıklamasını okuyan Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, ifade özgürlüğünün ve barış istemenin cezalandırılmak istendiğini ifade ederek, iktidarın kendisinden yana olmayanı yıldırmaya çalıştığını dile getirdi. İzmir Valiliğine seslenen Kılıç “İzmir ilinde yürüttüğünüz bu uygulamalara son verin. Keser döner, sap döner. Yarın sıranın kimde olacağı belli olmayabilir. Bunu bilin ki bu ülkede demokrasi mücadelemiz kazanacak ve sizler hukuki olmayan soruşturmalarınızdan tekçi zihniyetin borazanlığını yaptığınızdan ve kamu kaynaklarını zarara uğrattığınız için yargılanacaksınız” dedi.

‘BARIŞ İSTEMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Daha sonra konuşan Eğitim Sen MYK üyesi İsmail Sağdıç, iktidarın soruşturmaların sonucundan memnun olmadığını belirterek, müfettişlerin görevden alınacağını ve uzman eğitmen kadrosu verileceğini aktardı. Yeni Milli Eğitim Bakanının öğretmenlerle ilgili ‘kalitesiz’ sözüne de değinen Sağdıç şunları söyledi “Milli Eğitim’de bu kadar sorun varken, laik, bilimsel eğitimde bu kadar sorun varken Milli Eğitim Bakanının ilk işi öğretmenlere saldırmak oldu. Bu daha çok saldırı anlamına geliyor ama biz yılmayacağız. Barış ve demokrasi istemeye devam edeceğiz”. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Roboskî'yi yine görmeyen medyaya tepki

SONRAKİ HABER

Kalp krizi geçiren tutuklu yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...