29 Mayıs 2016 18:42

Roboskî'de sınır ticaretine gidenler bombalandı

Şırnak Roboski'de sınır ticareti yapan yurttaşlara obüslerle ve ağır silahlarla saldırıldı. 16 yaşındaki Vedat Encü yaşamını yitirdi.

Paylaş

Şırnak'ın Uludere ilçesindeki Gülyazı Alay Komutanlığı'ndan Roboski Katliamı'nın gerçekleştirildiği, Federal Kürdistan ile sınır olan bölgeye yönelik havan toplu saldırı yaşandı. 16 yaşındaki Vedat Encü yaşamını yitirdi, 3 kişi de yaralandı.

Saldırıyı ilk olarak HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Twitter'dan duyurdu. Encü, bombalamanın Roboski Katliamı'yla aynı bölgede gerçekleştiğini aktararak "15 kişiye yakın bir kafile ile gidilmiş. Köyün tamamı bölgeye akın etti. Bomba sesleri köye kadar gelmiş. Birçoğuna ulaşılmıyor hala. 1 kişi yaşamını yitirmiş. İçinde ağır yaralılar da var. Basın yine suspus, yine ambulans yok, yine Roboskî, yine katliam.." dedi.

VEDAT ENCÜ YAŞAMINI YİTİRDİ

DİHA, saldırıda 16 yaşındaki Vedat Encü'nün yaşamını yitirdiğini, 5 kişinin ise yaralandığını duyurdu. DİHA'ya konuşan köy sakini Reber Alma, bombardımanın köye 10 kilometre uzaklıkta yaşandığını ifade etti.

Vedat Encü'nün Roboski Katliamı'nda yaşamını yitiren Davut Encü'nün kardeşi olduğu belirtildi.

Ağır yaralanan 22 yaşındaki Yılmaz Encü ile diğer yaralılar Suwar ve İbrahim Encü'nün Uludere Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi.

VELİ ENCÜ: ASKERİN BİLGİSİ DAHİLİNDE GEÇİŞ YAPILIYORDU

Gazetemize konuşan Veli Encü, şunları söyledi:

Daha önce katliamın yapıldığı aynı güzergah ve aynı saatte yeni bir saldırıyı yaşadık. 21. 30 ve 21.40 saatleri arasında alay komutanlığından top ve obüs atışları yapıldı. Top atışları yapıldığı sırada Beyaztepe askeri üssünden de ağır silahlarla ateşler açıldı. Bu bölge oradaki yurttaşlara yakın bir yerdir. Bu saldırıda 4 kişi yaralanırken içlerinden 18 yaşın altında olan daha önceki katliamda 6 yakın akrabasını kaybeden Vedat Encü ağır yaralıyken yaşamını yitirdi. Şu an Vedat Encü'nün evinin önündeyiz büyük bir öfke var burada. Bu arada 30 kadar yurttaşın da hala can güvenliği sorunu var. Bu bombardıman dolayısıyla bu yurttaşlar sınırı geçmeye çalışıyor. Bu insanlar askerin bilgisi dahilinde oradan geçiş yapıyordu. Yıllardır bu insanlar bu sınır üzerinden geçimini sağlıyor ve askeriyenin bilgisi dahilinde; altını çizerek söylüyorum bu insanlar orada askerin bilgisi dahilinde geçiş yapıyordu. Burada tamamen bilinçli bir şekilde bombalandı. Bu şekilde ikinci bir Roboski Katliamı gerçekleştirilmek istendi. Daha önceki Roboski katliamı ile aynı güzergah ve aynı saatte gerçekleşmesi manidar."

28 Aralık 2011'de TSK'ye ait savaş uçakları sınır ticaretine giden köylüleri bombalamış, çoğu çocuk 34 kişi yaşamını yitirmişti.

DHA: KANİMASİ'DE ÇATIŞMA ÇIKTI, 1 ÜSTEĞMEN YAŞAMINI YİTİRDİ

Doğan Haber Ajansı 'Irak sınırında çatışma: 1 Üsteğmen şehit' başlığıyla verdiği haberinde Federal Kürdistan sınırında bulunan Kanimasi Üs Bölgesi'ne bugün saat 21.00 sıralarında HPG'liler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiğini belirtti. Açılan ateşte ağır yaralanan 1 üsteğmenin helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırıldığı ancak yaşamını yitirdiği aktarıldı.

Saldırı sonrası bölgede çatışma yaşandığı, geniş kapsamlı operasyon başlatıldığı bildirildi.

Roboski'de bombalanan yerle, Kanimasi'nin birbirine uzak bölgeler olduğu aktarıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da karakola bomba yüklü araçla saldırı

SONRAKİ HABER

Veli Encü: Askerin bilgisi dahilinde geçiş yapılıyordu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...