29 Mayıs 2016 12:21

YPG: Şeyh Maksud'a saldırılar yanıtsız kalmayacak

YPG Efrin Komutanlığı cihatçı grupların Halep'teki Kürt mahallesi Şeyh Maksud'a dönük saldırılarına dair bir açıklama yayımladı.

Paylaş

YPG Efrin Komutanlığı cihatçı grupların Halep'teki Kürt mahallesi Şeyh Maksud'a dönük saldırılarına dair bir açıklama yayımladı. Açıklamada, YPG'nin BM'nin ateşkes kararına uygun hareket ettiği ancak cihatçıların Şeyh Maksud bombardımanını sürdürdüğü belirtildi. Şehba ve Efrin Kantonu'nu hedefleyen saldırılar da gerçekleştirildiğinin hatırladığıldığı açıklamada saldırıların cevapsız kalmayacağı ifade edildi.

Açıklama şu şekilde:

“27 Şubat’tan şimdiye kadar YPG/YPJ güçleri olarak BM’nin ateşkes  kararına uygun hareket ettik. Ancak o günden buyana SUK çetelerinin Halep’in Şêx Meqsûd mahallesine saldırılarını aralıksız bir biçimde sürdürdü. Yine Şehba bölgesindeki mevzilerimize saldırdılar. Efrîn kantonuna füzelerle saldırdılar. Bu saldırılardan şimdiye kadar onlarca sivil sivil ve onlarca savaşçımız şehit düşmüştür.

DAIŞ’ın Ezaz’a saldırmasından sonra ve Mare’yi de kuşattı. Bizde tüm kapılarımızı sivillere ve yaralılara açık tuttuk, onları ağırladık. Yine DAIŞ’ın kuşatması altında bulunan birçok sivili kurtararak güvenli bölgelere sevk ettik. Yine İdlib halkı yaşamsal ihtiyaçlar için güvenli bir hat oluşturulmasını istedi. Bizde Efrîn kantonu olarak insani bir yaklaşım gereği insani bir koridor açık.

SUK’a bağlı çete gurupları tüm  barışçıl çabalarımıza rağmen Şex Meqsûd mahallesine yönelik saldırılarını şiddetlendirmiştir. Çete guruplarının dünden bu yana devam eden saldırılarında 9 sivil yaşamını yitirdi, 6 yoldaşımız kahramanca savaşarak şahadete ulaştı. Bu saldırılarla Efrin Kantonuna giden tüm insani yollar çetelere açık tutulması ile birkez daha görüldü ki; düşmanca bu yaklaşımları ahlaksızcadır.

Bizler Efrin YPG/YPJ Komutanlığı olarak  Şex Meqsûd’a dönük vahşice saldırıların önünü açan bu düşmanca tutumlara karşı cevapsız kalmayacağımızı ve çetelerin saldırılarına karşı  açık olan tüm yollarımızı kapatacağımızı  belirtiyoruz.”

ÖNCEKİ HABER

Libya açıklarında 700'e yakın mülteci yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

IŞİD'in Mare kuşatması sonucu binler YPG bölgesine sığındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...