29 Mayıs 2016 11:51

‘Polis seçti, medya hedef gösterdi’

Adana’da polis Yılmaz Bozkurt’un öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınıp serbest bırakılan Gökhan Alataş, polisin kendilerini kurban seçtiğini söyledi

Paylaş

Adana’da polis Yılmaz Bozkurt’un öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınıp serbest bırakılan Gökhan Alataş, polisin kendilerini kurban seçtiğini ve medyanın da kendilerini hedef haline getirdiği söyledi. Alataş, kendilerini hedef haline getirenler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

20 Mayıs günü Seyhan’ın Gülbahçesi Mahallesi’nde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren polis Yılmaz Bozkurt’u öldürme şüphesiyle gözaltına alınan Gökhan Alataş, Eşref Bulut ve Devran Bulut kardeşlerden Eşref Bulut, hakkında cinayetle ilişkili bir delil bulunamayınca sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle tutuklanırken, diğer iki kişi ise serbest bırakıldı. Gözaltına alınmalarının hemen sonrasında haklarında kesinleşmiş yargı kararı olmamasına rağmen her üç kişi de kimi medya organlarında cinayetin failleri olarak gösterildi. 

DİHA’ya konuşan Gökhan Alataş, aynı cadde üzerinde esnaflık yaptıklarını ve polisin vurulduğu yerle dükkanları arasında 400 metrelik bir mesafe olduğunu aktardı. Olay sırasında dükkanda olmadığını ve malzeme almak için başka bir dükkana geçtiğini ifade eden Alataş, dükkanına geldiğinde ise polise yönelik saldırının gerçekleştiğini anlattı.

Saldırı sonrası ise mahalleye operasyon düzenlediğini kaydeden Alataş, operasyon sırasında yan komşusu ile tartıştan polislerin komşusunu silah dipçikleriyle darbettiğini görünce müdahale etmek istediğini belirterek yaşananları şu sözlerle aktardı: “Polis arkadaşlarının ölüm öfkesi ile etrafa rastgele ateş açtılar. Biz de dükkanımıza geçtik. Ardından ise dükkanımızı basıp, bizi gözaltına aldılar.” Gözaltında polis şiddetine maruz kaldıklarını ifade eden Alataş, “Hiçbir şeyle alakamız olmamasına rağmen 4 gün gözaltında tutulmamız başlı başına bir mağduriyettir. Darbedildik, hakarette maruz kaldık. Her şey göz önünde kamera kayıtları belli. Esnaf olduğumuz da belli. O esnada müşterimizde var. Şahidimizde var. O esnada kendilerini başarılı göstermek için anında yakaladık görüntüsünü vermek için bizi gözaltına aldılar. 4 gün boşu boşuna tuttular bizi” diye konuştu.

‘BİR İFADE YÜZÜNDEN MAĞDUR EDİLDİK’

Emniyette sadece Devran Bulut’un ifadesinin aldığını ve kendisi ile Eşref Bulut’un ifadesinin dahi alınmadığını söyleyen Alataş, “Savcılığın bize verdiği bilgi şu; 55 ila 60 yaşlarında bir adam polislere, polise saldırıyı gerçekleştirenleri tanıdığını söylemiş. Ve bizim ismimizi vermiş. Ben durumu savcılığa anlattım. Onlarda polisi vuranları ve polisle münakaşa edenleri birbirine karıştırmışlar. Bundan dolayı 4 gün mağdur edildik” dedi.
Mağdur edildiklerini söyleyen Alataş, “Polis ve medya tarafından hedef haline getirildik. Şuan için benim can güvenliğim yok” diye tepki gösterdi. (Adana/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Emrah Demir cinayeti: Savcı polisi koruyor mu?

SONRAKİ HABER

Libya açıklarında 700'e yakın mülteci yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...