29 Mayıs 2016 11:48

Emrah Demir cinayeti: Savcı polisi koruyor mu?

Polis vurduğu Emrah Demir davasında deliller savcılık talimatıyla imha edildi. Avukat Nezahat Paşa, savcının zanlı polisi koruduğuna iddia etti.

Paylaş

İzmir’de polis Deniz G’nin kurşunuyla yaşamını yitiren Emrah Demir’e ait kıyafetlerin de içinde olduğu delil poşetinin savcılık  talimatıyla yakılarak imha edilmesini değerlendiren davanın avukatı Nezahat Paşa, savcının polisi kolladığını düşündüren ciddi delillerin olduğunu söyledi. 

İzmir’in Menemen ilçesinde Çevik Kuvvet Müdürlüğü’nde görevli polis Deniz G. tarafından 12 Aralık 2014 tarihinde vurulan Emrah Demir’e ait kıyafetlerin de içinde olduğu delil poşeti savcılık talimatıyla yakıldı. Avukat Nezahat Paşa, dosyaya bakan savcının, yargılama sürecinin başından beri polisin tutuklanması için mahkemeye sevk etmediğini belirterek, “Adli kontrolle serbest bırakılmasını istemişti. Polis ancak olaydan bir yıl sonra tutuklanabildi” dedi. Savcının iddianameyi “taksirle öldürme” yani olayla örtüşmeyecek şekilde hazırladığını öne süren Paşa, “Dosyanın en önemli delili olan kıyafetlerin savcının talimatıyla yok edilmesi şüphesiz polisin korunması ve yargının polisi işlemiş olduğu bir suçtan cezasız bırakmaya yönelik bir fiil olarak değerlendiriyoruz” diye konuştu. 

Kıyafetlerin yakılmasının açıkça delillerin karartılması olduğunu belirten Paşa, “Bu suç işlemektir. Bundan dolayı savcıyı HSYK’ya şikâyet ettik. Jandarma hakkında da suç duyurusunda bulunduk. Olayın sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi. 

YARGI TORUNUMA NE CEVAP VERECEK?

Demir’in babası Abdürrahim Demir ise Menemen Cumhuriyet Başsavcısı’nın delilleri bilerek imha ettiğini belirterek, “Bir oğlum cezaevinde bir oğlum ise mezarda. Fail ise polis, gerekçesi de devletin yaptığı oyunlardır. Ben savcı hakkında davacı olacağım” diye tepki gösterdi.

Katledilen oğlunun şuan 2 yaşında Miraç adında bir çocuğu olduğunu söyleyen baba Demir, “Torunum yarın büyüdüğünde babasının bir polis tarafından vurulup öldürüldüğünü anlayacak. Yargının karşısına çıkıp babasının neden öldürüldüğünü sorduğunda yargı torunuma ne cevap verecek?” diye sordu. 
(İzmir/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Servis şoförü cinsel tacizden tutuklandı

SONRAKİ HABER

‘Polis seçti, medya hedef gösterdi’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...