29 Mayıs 2016 10:52

Bodrum'da 'Boşanma Komisyonu Raporu'na tepki 

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği, kamuoyunda 'Boşanma Komisyonu' olarak bilinen meclis komisyonunun raporunu protesto etti.

Paylaş

Tepecik Cami Meydanı'nda toplanan kadınlar, ellerinde Türkçe ve Kürtçe yazılı pankartlar taşıdı. Eyleme HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da destek verdi. “

Dünya yerinden oynar, kadınlar özgür olsa”, “Erkekler vuruyor, devlet koruyor”, “Boşana boşana kurtulacağız” sloganlarının atıldığı yürüyüş Belediye Meydanı'nda sona erdi.

HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, “Yıllarca şiddete karşı ve yasal değişiklikleri elde edebilmek için kadınlar büyük mücadeleler verdi. Bu raporda, istismar edilen kadının, istismarcısıyla evlendirilmesi ve 5 yıl sorunsuz bir evlilik yaşaması halinde bunun geçerli sayılması da yer aldı. Bu şekilde istismarın yok sayılması zaten yeterince var olan cezasızlığın daha da katmerleyecek bir uygulama olabilir. Nafakaya süre kısıtlaması talebi var. AKP'nin muhafazakar, kadınları sadece ailenin içine hapseden evlilik içerisinde gören özgürlüklerini düşünmeyen anlayışının ürünü. Kadınlarda buna karşı mücadele etmeye devam edecek. Şu an için rapordur, ileride yasalaşması talebi de olabilir. Bütün bunların yaşanmaması için kadınlar olarak tepkimizi gösteriyoruz” dedi. 

Bodrum Kadın Dayanışma Grubu adına açıklama yapan Figan Erozan da, “Kadını, evlilik ve aile kurumu dışında yok sayan, kadın olmayı, kadın olarak var olmayı, bedenlerimize ve yaşam alanlarımıza karşı, erkek failin, her türlü taciz, tecavüz ve şiddetini meşrulaştırma girişimi olan, Boşanma Komisyonu Raporuna karşı sokakta isyandayız. Bu rapor kabul edilemez" dedi. (Muğla/DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Ne zulmü ne de ölümü kabul edeceğiz

SONRAKİ HABER

Ermenek’te madenciler iş bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...