29 Mayıs 2016 08:08

65. Hükümet, güvenoyu aldı

AKP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım başkanlığında kurulan 65. Hükümet, 315 kabul oyu ile güvenoyu aldı.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevden alınan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yerine getirilen Binalı Yıldırım başkanlığındaki 65. Hükümet için güven oylaması yapıldı.

Yapılan açık oylamada, 453 oy kullanılırken, 315 kabul, 138 ret oyu çıktı. Başbakan Binali Yıldırım, 65. Hükümet'e verilen güvenoyları sonrası Meclis kürsüsünden kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

Güvenoylamasına CHP Genel Başkanı ve HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ katılmazken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli katıldı.

Oylamanın ardından Başbakan Yıldırım  teşekkür konuşmasında, “Güzel ülkemiz Türkiye'miz 65'inci hükümet döneminde çok daha güzel hizmetleri, geçmiş dönemde yapılan hizmetlere ilave ederek, Mustafa Kemal Atatürk'ün 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla yürüyecektir" dedi. Yıldırım teşekkür konuşmasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve muhalefet sıralarında bulunan grup başkan vekillerinin elini tek tek sıktı. 

Öte yandan, oylamaya Binali Yıldırım’a başbakanlık görevini devreden Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu da katıldı. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Tutuklu DİHA muhabirleri için imza kampanyası

SONRAKİ HABER

Besi çiftliğinde elektrik akımına kapılan Suriyeli işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...