28 Mayıs 2016 15:54

HDP: Nusaybin'de işkence var, harekete geçilmeli !

HDP Hukuktan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuğluk, Nusaybin 'de gözaltına alınan sivillere ağır işkence yapıldığını belirterek çağrıda bulundu.

Paylaş

HDP Hukuktan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, Nusaybin 'de gözaltına alınan sivillere ağır işkence yapıldığını belirterek, tüm baro ve insan hakları örgütlerini hareket geçmeye çağırdı.

Nusaybin'de çatışmaların sona ermesinin ardından ilçeden tahliye edilen ve daha sonra gözaltına alınan 40'a yakın yurttaşa işkence yapıldığı belirtiliyor. HDP Hukuktan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk da yaşanan işkenceye ilişkin bilgi verdi. 

HDP Mardin Eşbaşkanı Zeynep Algan'ın 16 yaşındaki çocuğunun üzerinde sigara söndürülerek işkence yapıldığı, birçok sivilin bu şekilde işkence altında olduğunu söyleyen Tuğluk, "Mardin Barosu ve olayla ilgilenen avukat arkadaşlarla görüştük. İşkenceyi tutanak altına alıyorlar. Bazı siviller korkudan işkence yapıldığını söyleyememiş ancak birçoğundan bu yönde bilgi aldık" dedi.

Tuğluk, ailelerin yakınlarını görmek için başvuru yaptığını ancak kendilerine hiçbir şekilde bilgi verilmediğini de söyledi ve "HDP olarak bu insanlık dışı uygulamanın takipçisiyiz. Gözaltına alınan her bireyin hakları var. Ancak haklar bir tarafa bu insanlara işkence yapılıyor. Konuyu daha da detaylandırmaya çalışıyoruz. Kısa zaman içinde açıklama yapacağız" dedi.

Tuğluk, Barolar başta olmak üzere, tüm STK ve insan hakları savunucularına da işkence altında olan yurttaşlar için acilen hareket geçilmesi çağrısında bulundu. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Kızılay'da kadınların kapanmasını isteyen bildiri dağıtımı

SONRAKİ HABER

Bahçeli'den Yargıtay kararına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...