28 Mayıs 2016 15:06

KESK Antalya Valiliğinin yasağını protesto etti

Antalya'da KESK üyesi emekçiler Valiliğinin mitingi yasaklamasını yaptıkları yürüyüşle protesto etti

Paylaş

KESK in aldığı karar gereği ‘’Laik eğitim, Laik yaşam ve Güvenceli iş, Güvenceli gelecek’’şiarı ile Antalya’da 29 Mayıs Pazar günü yapılması planlanan mitingin, Antalya Valiliği tarafından yasaklanması protesto edildi. 
KESK in aldığı karar ile Türkiye nin 8 ilinde yapılması planlanan bölgesel mitinglerin bir tanesi de Antalya’da yapılacaktı. Antalya Valiliğinin güvenlik gerekçesi ile iptal ettiği miting için KESK Antalya şubeler platformu mitingin yasaklamaya rağmen aynı yerde ve aynı saatte yapacağını duyurmuştu. Bugün Kazım Özalp Caddesinde toplanan KESK üyeleri ve siyasi parti üyeleri ’Laik eğitim, Laik yaşam ve Güvenceli iş, Güvenceli gelecek-Mücadelemizden vaz geçmeyeceğiz’’ yazan pankart ile, Attalos Meydanın kadar bir yürüyüş yaptılar. Yürüyüş boyunca Laik, Bilimsel, Anadilde Eğitim ve çeşitli sloganları atan gurup, Attalos meydanında bir basın açıklaması yaparak. Pazar günü yapacakları mitingi yapmayacaklarını belirtirken, Valiliğin yasaklamasını da protesto ettiler.

LAİKLİK AYNI ZAMANDA BİLİMSEL EĞİTİMİNDE ÖN KOŞULUDUR

KESK şubeler platformu adına konuşan Mustafa Ayar, Antalya Valisinin almış olduğu yasak kararını protesto ettiği konuşmasında, AKP iktidarını yapmış olduğu mezhepçi, tekçi politikalarını eleştirerek, ‘’onlar dikensiz gül bahçesi istiyorlar. 12 Eylülün bile yapmadığı işleri yapıyor, şehirleri, ilçeleri tanklar ve savaş uçaklarıyla bombalıyor, düm düz ediyorlar. Laikliği hedef tahtasına koymaları ise tesadüf değildir’’ Mevcut laikliğin de sorunlu ve gerçek laiklikten uzak olduğunu belirten Uyar ‘’ laiklik aynı zamanda bilimsel eğitiminde ön koşuludur’’dedi. Uyar bugün yapılması planlanan Gurup Yorum konserinin de yasaklanmasını protesto etti.

Basın açıklamasına katılan Tarım Orkam-Sen Genel Başkanı Hamit Kurt bölgede yaşanan ölüm ve kentlerin tanklarla, toplarla bombalanmasını kınadı. AKP iktidarını toplumda ve doğada yaptığı tahribatları anlatan Kurt ‘’ iktidarın içi boşaltılmış sağlık, içi boş eğitim ve yaptığı tüm tahribatlara hayır demek için KESK 8 İlde miting yapma kararı almıştı. Antalya’da bu mitingin yasaklamasını protesto ediyoruz. Bu yasaklar bizleri yıldıramaz’’ dedi.

Tüm Bel-Sen Genel Merkez yöneticisi Satı Burunucu Çalı yaptığı konuşmada, AKP iktidarı döneminde yaşanan çocuk istismarı ve kadın tecavüzlerine dikkat çekti. Çalı konuşmasında’’ Bugün ve yarın ülke genelinde yapacağımız bölge mitinglerini aslında çocuk, kadın, işçi ve emekçiler için yapacağız. Düşünün ki bir kadın yada tecavüze uğrayan bir çocuk tecavüzcüsü ile evlendirilecek ve onunla birlikte yaşamasını isteyecekler. Böyle bir yasa böyle bir kanun olabilirmi. TBMM Başkanının Laiklik anayasadan çıksın açıklamasının ardından komisyon kendisine hemen görev ve vazife çıkartmış ve 400 sayfalık bir rapor hazırlamıştır. Bu rapor ise Ensar vakfında tecavüz ve istismara uğrayan kadın ve çocukların tecavüzcüsü ile evlendirilmesini uygun gören sonuçlar çıkartmıştır. Tüm bunları kabul etmeyeceğiz’’ diyen Çalı ‘’Mücadelemizde hız kesmeden işçi ve emekçileri tüm bu yapılan ve yapılacak olan haksız ve hukuksuz işlere karşı mücadele edeceğiz’’ dedi. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye Afrin sınırından 700 metre içeri girdi iddiası

SONRAKİ HABER

Kızılay'da kadınların kapanmasını isteyen bildiri dağıtımı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...