28 Mayıs 2016 14:22

Bursa’da kadınlardan Cerattepe’ye destek  

Bursa’da Artvinli kadınların oluşturdğu 'Artvin’de Madene Hayır Platformu' üyeleri Cerattepe'deki maden altın arama çalışmalarını protesto etti.

Paylaş

Bursa ve ilçelerinde yaşayan Artvinli kadınlar tarafından oluşturulan 'Artvin’de Madene Hayır Platformu' üyeleri ülke genelinde eylem yapılması için Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi (BAOB) Toplantı Salonunda bir araya geldiler. “Artvin’e dokunma kadınlar geliyor” sloganları atan ve 'Artvin’in üstü Altın'dan değerlidir', 'Doğayı korumak insanlık onurudur' yazılı dövizler taşıyan kadınlar Cerattepe'de yaşananlara karşı tepkilerini, “Bursa’da yaşayan Artvinliler ve doğa dostları olarak. Bir çoğumuzun doğduğu yer olan Artvin’de maden çıkarılarak, havanın suyun doğanın katledilmesine karşı verilen mücadelede Artvin halkının sonuna kadar yanındayız. Bizler madene karşı değil, insana ve doğaya zarar veren madencilik faaliyetine karşıyız” diyerek gösterdiler.

Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz yaptığı konuşmada, “Bizim amacımız Artvin dışında Türkiye’nin her bölgesinde yaşayanları Artvin'e dayanışma ve destek için örgütlemek. Bunun ilk çalışmasını Bursa'da yapıyoruz, bugün meşaleyi kadınlarımız yakacak ve bu meşalenin ardından on binlere ulaşacağız, Artvin’iin güzelliklerini yok etmek isteyenlerin talan etmek isteyenleri engelleyeceğiz, Artvinliler bunu yapacak güçtedirler" dedi. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

KESK Ege Bölge Mitingi'nde emek cephesi çağrısı

SONRAKİ HABER

Aziz Yıldırım, tedbirli olarak PFDK'ya sevk edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...