28 Mayıs 2016 13:51

Ülkücülerin hedef gösterdiği akademisyenler gözaltına alındı

Ankara Emniyeti Hacettepe Üniversitesi'nde ülkücüler tarafından hedef gösterilen 2 akademisyeni gözaltına aldı.

Paylaş

Ankara Emniyeti Hacettepe Üniversitesi akademisyenlerinden  Dr. S.E ve araştırma görevlisi İ.Ş'yi gözaltına aldı. S.E ve İ.Ş ülkücülerin öğrencileri bıçakladığı kavgayı ayırmaya çalıştıkları için ülkücüler tarafından hedef gösterilmişlerdi. 

Hacettepe Üniversitesi'nde Aralık ayında öğrenciler arasında yaşanan kavgaya engel olmak istediği için sosyal medyada ülkücüler tarafından hedef gösterilen Dr. S.E. ve araştırma görevlisi İ.Ş. gözaltına alındı. Terörle Mücadele ekipleri tarafından evlerinden gözaltına alınan akademisyenler emniyete götürüldüler. Yapılan operasyonda iki akademisyenin de aralarında bulunduğu 26 kişinin hakkında “örgüt üyeliği, örgüt adına faaliyette bulunma, eğitimin engellenmesi ve örgüt adına yaralama” gibi suçlamalar ve 6 kişi hakkında da gözaltına alma kararı bulunuyor. Haftasonu olması sebebiyle savcılık dosyasına ulaşılamazken avukatlara da detaylı bilgi verilmedi. 

FOTOĞRAFLARLA HEDEF GÖSTERİLMİŞLERDİ

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde 23 Aralık’ta öğrenciler arasında yaşanan kavgaya engel olmak isteyen Felsefe Bölümü'nden Dr. S.E,  ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden Araştırma Görevlisi İ.Ş Facebook'ta “Hacettepe’de Terör İstemiyoruz” isimli sayfada hedef gösterilmişlerdi. "Teröre destek veren hocalar" başlığıyla paylaşılan fotoğrafların yanı sıra kavgayı ayırmaya çalışmalarına rağmen akademisyenler Rektörlüğe'de şikayet edilmişlerdi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Kamu emekçileri laiklik ve iş güvencesi için Bakırköy’deydi

SONRAKİ HABER

KESK Ege Bölge Mitingi'nde emek cephesi çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...