28 Mayıs 2016 11:40

İHD: Hak ihlallerini tespit etmeye devam edeceğiz

İHD Adana Şubesi’nin 15’inci olağan genel kurulu başladı.

Paylaş

İHD Adana Şubesi’nin 15’inci olağan genel kurulu başladı. Mevcut Şube Eş Başkanı İlhan Öngör kendi başkanlığında tek liste olarak gidilen genel kurulun açılış konuşmasında bugünkü karanlık sürecin temel nedeni olan tekçi devlet aklına karşı 30 yıldır ötekinin sesi olmaya devam ettiğini belirterek “hak ihlallerinin tespitini yapmaya, raporlar yazmaya devam edeceğiz” dedi.

Görevde bulundukları son iki yılı değerlendiren Öngör, siyasi iktidarın temel hak ve özgürlükleri rafa kaldırdığı bir süreçten geçtiklerini belirtti. Demokratik yaşamın tüm alanlarına müdahale edildiğini dile getiren Öngör, din ve vicdan özgürlüğünün aleviler için uygulamayan bir mevzuat durumunda olduğunu, dillerin yasaklandığını, işçilerin kiralık işçilik uygulamaları ile iş güvenceleri ellerinden alınarak emek sömürüsünün gün geçtikçe arttığını dile getirdi. Sur, Cizre, Nusaybin’de yaşananlarla ilgili insan hakları örgütlerinin hazırladığı rapora “Haddinizi bilin. Neden yazıyorsunuz?” diyenlere tepki gösteren Öngör, hak ihlallerini takip etmeye devam edeceklerini söyledi.

HÜKÜMET İKTİDARINI BASKI İLE SÜRDÜRMEYE ÇALIŞIYOR

Genel Kurulda söz alan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Nusaybin’de insanların öldürülmesi, Adana’da açılan soruşturmalar, Ankara’daki gelişmelerin birbirinden bağımsız olmadığını belirterek meşruiyeti kalmadığını anlayan hükümetin baskı ile iktidarını sürdürmeye çalıştığını söyledi. Demokrasi güçlerinin birlikte hareket etmesinin önemine dikkat çeken Beştaş, yaşana insan hakları ihlallerini teşhir etmeye devam edeceklerini söyledi.  Karşıdaki gücün insanlığa işlediği ağır karşı suçların ortaya çıkmaması için İHD ve demokrasi güçlerine savaş açtığını ifade eden Beştaş,  “Bu dönem sokağa çıkma yasağı ilan edilen bölgelerde cenazelere de savaş açılmıştır. Her bir uzvun başka bir ilde çıktığı bir dönem yaşanmadı” diyerek yaşanan hak ihlallerinin geldiği boyuta dikkat çekti.  

DEMOKRASİ GÜÇLERİ TEK CEPHEDE BİRLEŞMELİ

Genel Kurul’da konuşan Emek Partisi MYK Üyesi Halil İmrek, Antep’teki son tutuklamaların da "hükümeti eleştirmenin terör örgütü üyeliği ile eş değer görüldüğünü ortaya koyduğunu" ifade etti. İmrek, “Bugün mahkemeler ve yargı adeta tek adam, tek parti rejiminin onaylayıcısı olarak hareket etmektedir” dedi. Dokunulmazlıkların kalkılması ile HDP’nin, Alevilerin eşitlik talebinin siyaset dışına itildiğini, emeğe ve basına saldırıların arttığını ifade eden İmrek,  “Barıştan, laiklikten, emek ve demokrasiden yana olanlar tek cephede birleşmelidir” diye konuştu. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Gerçek laiklik, gerçek demokrasi için mücadaleye’

SONRAKİ HABER

Tuzla'da kayıp kadın öğretmenin cesedi bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa