27 Mayıs 2016 10:38

Eren Keskin ve Reyhan Çapan'a 7 yıl 6 ay hapis cezası

Özgür Gündem'in Eski Eş Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin ve Yazı İşleri Müdürü Reyhan Çapan’a ayrı ayrı 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Paylaş

Özgür Gündem Gazetesi Önceki Eş Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin ve Önceki Yazı İşleri Müdürü Reyhan Çapan’a gazetede yayımlanan haber ve makalelerden dolayı “örgüt propagandası” yapıldığı iddiasıyla açılan davada ayrı ayrı 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

2015 temmuz ayından bu yana her sayısı hakkında soruşturma açılan Özgür Gündem gazetesine açılan davalardan birinin duruşması da bugün görüldü. Gazetenin Önceki Eş Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin ve Önceki Yazı İşleri Müdürü Reyhan Çapan hakkında gazetede yayımlanan haber ve makaleler nedeniyle “örgüt propagandası” yapıldığı iddiasıyla açılan davanın karar duruşması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmada kararını açıklayan mahkeme heyeti, her iki sanığa ayrı ayrı 3 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

Gazetenin Avukatı Özcan Kılıç, Çapan ve Keskin hakkında verilen cezaların tamamen gazetecilik faaliyetlerinden verildiğini belirterek, mahkemenin kararına itiraz edeceklerini ifade etti. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Bu çağda bu kafa: 'Müstehcen' diye heykel kırdı

SONRAKİ HABER

'Fetih Şöleni' nedeniyle pazar günü bu yollar kapalı olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...