27 Mayıs 2016 09:04

EMEP Yöneticisi Türkmen dahil 17 kişi tutuklandı

DBP Antep İl Eş Başkanı Demet Paksoy ve EMEP MYK Üyesi Mehmet Türkmen dahil 17 kişi tutuklandı.

Paylaş

Antep’te 25 Mayıs ve 26 Mayıs günü yapılan operasyonlarda gözaltına alınan EMEP MYK Üyesi Mehmet Türkmen, DBP Antep İl Eş Başkanı Demet Paksoy ve HDP eski yöneticisi Rışvan Deniz'in de aralarında bulunduğu 17 kişi  "örgüt üyesi olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" suçlamalarıyla tutuklandı.

Adliye çıkışında açıklama yapan avukatlar, duruşmanın tam bir hukuk cinayeti olduğunu belirterek gerekli itirazları yapacaklarını söylediler.

Tutuklananlar alkışlar ve zafer işaretleriyle cezaevine uğurlandı.

Tutuklamalara gerekçe olarak sosyal medya paylaşımları ve katıldıkları eylemler gösterildi. Gözaltındakiler “...PKK/KCK terör örgütünün üst yönetiminin talimatları doğrultusunda aleni olarak sosyal paylaşım siteleri üzerinden PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yapan,  Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına, Kamu Kurumlarına, güvenlik güçlerine hakaret eden, asılsız suçlamalarda bulunan ve güvenlik güçlerini hedef göstermekle" suçlandı.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI SUÇ UNSURU YAPILDI

Antep’te dün akşam saatlerinde parti binasından çıktıktan sonra gözaltına alınan EMEP MYK Üyesi Mehmet Türkmen’in gece saatlerinde TEM’de ifadesi alındı. Facebook paylaşımları üzerinden hazırlanan polis fezlekesinde Türkmen’e, çeşitli tarihlerde yaptığı sosyal medya paylaşımları üzerinden skandal suçlamalar yönetildi. Türkmen, Facebook paylaşımları üzerinden “PKK/KCK terör örgütü propagandası yaparak Cumhurbaşkanına, Kurumlarına/Hükümetine ve güvenlik güçlerine hareket” etmekle suçlandı.

HÜKÜMETİN IŞİD POLİTİKASINI ELEŞTİRMEK SUÇ SAYILDI

Paylaşımlarında hükümetin IŞİD’e yönelik politikalarını eleştiren Türkmen, IŞİD’in Türkiye’de yaptığı katliamların üzerinden aylar geçmesine rağmen hükümetten net bir açıklama yapmamasının nedenini sorguluyor. TAK’ın Ankara’da yaptığı terör saldırısının ardından, AKP’nin hemen açıklama yapmasınada paylaşımlarında şu ifadelerle yer veriyor: “Bütün önceki katliamlarda aylar yıllar geçmesine rağmen faili bulamayan AKP yönetimi ne hikmetse son Ankara saldırısının üzerinden saatler geçmeden faili tespit etti PYD/YPG” Türkmen’e bu paylaşım nedeniyle, “terör örgütü” savunuculuğu suçlaması yöneltildi.

TÜRKMEN: DEMOKRATİK OLARAK ELEŞTİRİ YAPTIM

Ayrıca, Türkmen’in yaptığı iddia edilen iç ve dış politika eleştirileri de polis fezlekesinde yer alıyor: Türkmen’e “Türkiye Cumhuriyeti’nin PKK/KCK-PYD/YPG ile IŞİD’e karşı operasyonlarını itibarsızlaştırdığı, cumhurbaşkanını, kurumlarını, hükümeti hedef gösterdiği, hakaret ettiği ve terör örgütü propagandası yaptığı suçlaması yapıldı. Türkmen’in kendi paylaşımları üzerinden sorulan sorularda; karikatür ve Evrensel'den alıntılayarak paylaştığı köşe yazıları da sorularak, Cumhurbaşkanına hareket ettiği ve terör örgüt propagandası yaptığı iddia edildi. Edinilen bilgiye göre, Türkmen, polise verdiği ifadesinde, Emek Partisi MYK üyesi olduğunu, muhalif parti yöneticisi olduğu için de hükümetin politikalarına yönelik demokratik olarak eleştiri yaptığını, kimseyi hedef göstermediğini ve suçlamaları kabul etmediğini söyledi. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tweet atan HDP'li vekillerin de dokunulmazlığı kaldırılıyor

SONRAKİ HABER

237 siyasetçi ve aydın: Bu ortamda anayasa yapılamaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...