26 Mayıs 2016 17:31

İstanbul'da 'Nusaybin'e ses ver' eylemi

HDP ve HDK Nusaybin'de sivillerin hedef alınmasını protesto etmek için Galatasaray Meydanı'nda eylem yaptı.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü ve HDK, Nusaybin'de sivillerin hedef alınmasını protesto etmek için Galatasaray Meydanı'nda eylem yaptı.

"Nusaybin'de sivil katliamı var, sessiz kalma" yazılı pankart açılan eylemde "Susma, haykır, Nusaybin'e ses ver" sloganları atıldı.

Grup adına basın açıklaması yapan HDP İstanbul İl Eş Başkanı Aysel Güzel, "Nusaybin'de yeni bir Cizre yaratılmaya çalışılıyor. Cizre'de hepimizin hafızasında yaralar, izler bırakan vahşet bodrumlarını hiçbirimiz unutmadık. Nusaybin'de yaşanan da bir Cizre provasıdır. Biz Halkların Demokratik Kongresi ve Halkların Demokratik Partisi olarak, Cizre'de yaşananların Nusaybin'de yaşanmasına izin vermeyeceğiz. Kendisine demokratım diyen tüm insanları Nusaybin'de yaşananlara ses çıkarmaya, demokratik tepkilerini ortaya koymaya çağırıyorum. Nusaybin'de 40'ın üzerinde sivil insan, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere şu anda abluka altında. Şu anda Nusaybin'in mahalleleri bombalanmakta. Nusaybin'deki operasyon derhal son bulmalı. Oradaki bombalamalara son verilmeli" diye konuştu. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP Karabük merkez ilçe başkanı ve yönetimi istifa etti

SONRAKİ HABER

Çanakkale'de 8 öğrenci serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...