27 Mayıs 2016 00:40

ÇDMB Adayı Yücel Akdemir: Sandıklarda cevabımızı vereceğiz

İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası seçimleri 29 Mayıs'ta yapılacak.

Paylaş

İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) 29 Mayıs’ta Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde yapılacak seçimle yeni başkanını seçecek.
İstanbul’da 40 bine yakın üye sayısı bulunan İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasının yıllardır yönetiminde bulunan Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Birliğinin (ÇDMB) bu dönemki Başkan Adayı Yücel Akdemir. Yahya Arıkan’ın 26 yıllık başkanlığının ardından yerine aday gösterilen Akdemir, “Sadece defter tutan değil, mali raporları hazırlayan, yorumlayan, yönetim danışmanlığı yapan, uzmanlıklarıyla daha çok kazanan bir meslek mensubu olmak üzere eğitim projelerimizle geleceğe yürüyoruz” dedi.
ÇDMB’nin adaylarını elektronik sandıkla belirlediğini ifade eden Akdemir,  seçime girecek farklı anlayışlara ve düşüncelere de saygı uyduklarını söyledi. Üyelerin tamamının farklı bir mozaik içinde olduğunu, tüm bu mozaiğin ihtiyaçlarına cevap vermeye çalıştıklarını savunan Akdemir şunları söyledi: “Örneğin, bağımlı meslek mensupları için yaptığımız temel çalışma; özellikle firmalarda bu dönem başladık, gelecek dönemde başlatacağız, eğitimlere katılamayan arkadaşlarımız için firma içi butik eğitimler, özel eğitimler düşünüyoruz. Onlara uygun eğitim zamanları ayarlıyoruz. Yine firmalarda çalışan arkadaşlarımızın, birçoğunun yabancı dili var, uluslararası dolaşım hakkı istiyorlar. Bu konuda meslek örgütü TÜRMOB olarak İngiltere meslek örgütü ICC ile bir anlaşma yaptık. 15 dersin 4’ünden muaf tuttuk. Stajyerleri de kapsıyor. Bu dersleri veren arkadaşlarımız, dünyanın 140 ülkesinde bu mesleği uluslararası belgeyle yapma hakkına sahip olacaklar”.

UNVAN SORUNU

Bağımlı çalışan arkadaşlarının unvan kullanamama sorunu olduğunu, bunu doğru bulmadıklarını dile getiren Akdemir, “Yasal değişikliğin yapılmasını zorunlu görüyoruz. Nasıl avukatın serbesti, doktorun serbesti, mühendisin serbesti yoksa açıkçası bizim serbest muhasebeci mali müşavir değil, mali müşavir olması gerekir. Biz arkadaşların unvanlarını kullanarak kart vizitelerini bastırmalarına, unvanlarını kullanmalarına sıcak bakıyoruz” dedi. Serbest çalışan meslektaşlarında sorunun daha çok tek başına çalışanlarda yaşandığını dile getiren Akdemir, bunun için güçlerin birleştirilmesi ve kurumsallaşma ile ilgili yönetmelik yayımladıklarını önümüzdeki çalışma döneminde hayata geçireceklerini vurguladı.

NİSPİ TEMSİLE İTİRAZ

Sadece İSMMMO seçimlerinde uygulanan nispi temsil sistemine ilişkin tepkisini dile getiren Akdemir, uygulamanın tamamen siyasi bir karar olduğunun altını çizerek amacın Çağdaş Demokrat grubu oda yönetimlerinden uzaklaştırmak için üretilen bir formül olduğunu söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Başkurt işçileri: Biz hayatımızı koyduk buraya

SONRAKİ HABER

Madenci aileleri: Ücretler ödenmediğinde polisler neredeydi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...