26 Mayıs 2016 16:27

KESK İstanbul Şubeleri 28 Mayıs'ta Bakırköy'e çağırdı

KESK İstanbul Şubeler Platformu KESK'in 28-29 Mayıs'ta yapacağı miting için Galatasaray Lisesi önünde bildiri dağıtarak çağrı yaptı.

Paylaş

KESK İstanbul Şubeler Platformu KESK'in 28-29 Mayıs'ta laik eğitim, laik yaşam, iş güvencesi için ve baskı - sürgün ve soruşturmalara karşı yapacağı  Bakırköy mitingi için Galatasaray Lisesi önünde bildiri dağıtarak çağrı yaptı. Platform burada bir de basın açıklaması yaptı.

Platform adına açıklamayı yapan KESK İstanbul Şubeler Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen 3 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Tosu, "Eğitim başta olmak üzere,  toplumsal yaşamın bütün alanlarında uygulanan baskı, şiddet ve dayatmacı uygulamalar, üyelerimize yönelik soruşturma, sürgün ve cezalandırma girişimleri,  sendikamizin kamusal,  bilimsel, demokratik,  laik ve anadilde eğitim mücadelesinden bağımsız değildir. " şeklinde konuştu.  İktidarın kendine muhalif herkesi hedef haline getirdiği bir dönemde olduklarını dile getiren Tosu "Çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği için herkesi  28 Mayıs'ta Bakırköy Özgürlük Meydanı'na çağırıyoruz " dedi.

KESK Eş Başkanı Şaziye Köse ise Antalya, Van ve Trabzon olmak üzere 3 ilde yapacakları mitinglerin yasaklanmış olmasına tepki göstererek "O kadar korkuyorlar ki iktidara aykırı muhalif seslerin kısılip yok edilmesi için yasaklarla şiddetle sesimizi kısmaya çalışıyorlar" dedi.

'DİKENSİZ GÜL BAHÇESİ İSTİYORLAR'

 Köse, iktidarın sendikalardan kitle örgütlerine kadar toplumun pek çok kesimini baskı altında tuttuğunu belirterek "Dikensiz gül bahçesi ve biat talep ediyorlar. Onlar yasakladı diye vazgeçecek değiliz. Bu 3 ilimizde de mitinglerimizi gerçekleştireceğiz " ifadelerini kullandı. (İstanbul/EVRENSEL )

ÖNCEKİ HABER

Ülkü ocaklarından Türk Metal’e...

SONRAKİ HABER

Meslek liseleri, ırkçı örgütlenmelerin hedefi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa