26 Mayıs 2016 14:46

Gençler Gezi'nin yıl dönümünde Cizre'ye gidiyor

Gezi direnişinin yıl dönümünde gençler, 'Gezi ruhuyla' Cizre’ye yeniden inşaya gidiyor.

Paylaş

Gezi direnişinin yıl dönümünde gençler, "Gezi ruhuyla" Cizre’ye yeniden inşaya gidiyor. HDP Gençlik Meclisi Üyesi Rıdvan Öztürk, gençlere, 'Gelin direnişi ve inşayı birlikte hızlandıralım' çağrısı yaptı.

Sokağa çıkma yasağı sırasında yerle bir edilen Cizre’de yeniden inşa çalışmalarına katkı sunmak isteyen gençler, HDP Gençlik Meclisi öncülüğünde 10 Haziran’da İstanbul’dan Cizre’ye gidecek. HDP Gençlik Meclisi Üyesi Rıdvan Öztürk, amaçlarının Türkiye’nin batısındaki gençlerin taşıdığı Gezi direnişindeki mücadele ruhunu, Cizre’nin mücadele ruhu ile buluşturmak ve bu enerjiyi yeniden inşa çalışmalarına katmak olduğunu söyledi. Öztürk, “Ülkenin en dinamik kesimi olan gençleri, Kürdistan ile buluşturmak, orada yaşananları yerinde görmelerini sağlamak ve inşa çalışmalarını hızlandırmak istiyoruz” dedi.

Her kesimden gençleri Cizre halkı ile buluşturmayı istediklerini söyleyen Öztürk, “Cizre direnişi gençler var olduğu sürece bitmeyecek. Gelin direnişi ve inşayı birlikte hızlandıralım” diyerek, gençlere 10 Haziran’da Cizre’de olma çağrısı yaptı. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Meteoroloji'den Marmara için 'kuvvetli' yağış uyarısı

SONRAKİ HABER

‘Yargılanması gerekenler katliam yapanlardır’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...