26 Mayıs 2016 09:24

DİHA Muhabiri Akman hakkındaki iddianame kabul edildi

Tutuklu bulunan DİHA Muhabiri Nuri Akman hakkında hazırlanan iddianame Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 

Paylaş

Malatya merkezli yürütülen bir soruşturma kapsamında Malatya Cumhuriyet Savcılığı'na ifade vermeye gittikten sonra tutuklanan DİHA Muhabiri Nuri Akman hakkında savcılık tarafından hazırlanan iddianame, Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. "Örgüt üyeliği" iddiasıyla yargılanan Akman'a iddianamede suç delili olarak Malatya İnönü Üniversitesi'nde okuduğu sırada katıldığı etkinlikler gösterildi. 

Malatya Üniversitesi Öğrencileri tarafından kurulan Özgür Öğrenci Derneği'ne üye olması, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için başlatılan imza kampanyasına imza atması ve sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasında yaptığı paylaşımlar suç delili sayıldı. Akman'ın haber takibi için gittiği Kobanê'de yaptığı haberlere dair sosyal medyada yaptığı paylaşımlar da "deliller" arasında yer aldı.

SAZ KURSU KCK'NİN AMACIYMIŞ 

İddianamede, Akman'ın Malatya Öğrenci Derneği Yönetim Kurulu üyesi olduğuna yer verilirken, "ÖZ-ÖDER isimli derneğin PKK/KCK terör örgütünün amaç ve faaliyetleri altında kurulduğu, legal görünüm altında dernek içerisinde faaliyet gösteren şahısların PKK/KCK terör örgütünün amaç ve doğrultusunda Malatya ilinde faaliyette bulundukları, örgüt adına önem atfedilen günlerde legal görünüm altında taban kazanmak, örgüte eleman kazandırmak amacıyla eylemler düzenledikleri, gezi, halı saha turnuvası, piknik, gece, saz kursu, dil kursu, vb. etkinlikler düzenleyerek PKK/KCK terör örgütünün amaç ve faaliyetleri doğrultusunda faaliyet gösteren derneğe gelir/finans kaynağı sağladıkları, derneğe kazandırılan kişileri terör örgütünün kırsal alanına gönderme faaliyetlerinde bulunulduğu hususlar birlikte değerlendirildiğinde; şüpheli Nuri Akman'ın PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması olan YDG-H adına faaliyetleri olduğunun tespit edildiği ve şüphelinin silahlı terör örgütü üyesi olarak değerlendirilmesinin gerektiği" şeklinde değerlendirme yapıldı.

Akman hakkında açılan davanın ilk duruşması Malatya Ağır Ceza Mahkemesi'nde 18 Temmuz Pazartesi günü görülecek. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Şık: Fezlekeleri hazırlayan polis tanık olarak dinlenlensin

SONRAKİ HABER

 ÖGC: Sessiz kalmayacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...