26 Mayıs 2016 05:33

Azeri Gazeteci İsmailova serbest 

Bazı tekellerin yolsuzlukların ortaya çıkmasına katkıda bulunduğu için tutuklanan Azerbaycanlı Gazeteci Hatice İsmailova şartlı serbest bırakıldı.

Paylaş

İsveç-Finlandiya telekomünikasyon tekeli Telia Sonera’nın Asya ülkelerinde karıştığı yolsuzlukların ortaya çıkmasına katkıda bulunan Azerbaycanlı Gazeteci Hatice İsmailova dün şartlı olarak serbest bırakıldı.

Hür Avrupa Radyosu ve Özgür Radyo çalışanlarından İsmailova, vergi kaçakcılığı, görevi kötüye kullanmak ve bir meslekdaşını intihara sürüklemek suçlamasıyla 2014 yılında 7.5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Basın kuruluşları ve Uluslararı Af Örgütü, İsmailova’ya yönelik suçlamaların kurgu olduğunu, insan hakları ihlalleri ve rüşvetleri gündeme getirdiği için Aliyev rejimi tarafından cezalandırıldığını savunmuşlardı.

İsmailova’nın 40. yaş gününe iki gün kala serbest bırakılması tesadüf değil. Uluslararası Af Örgütü, İsmailova’nın doğum günü 27 Mayıs’ta 40 ülkedeki Azerbaycan büyükelçiliği önlerinde gazetecinin serbest bırakılması talebiyle doğum günü kutlaması yapmayı kararlaşmıştı. 

İsveç ve Finlandiya’daki basın örgütleri, Telia Sonera’nın yaptıkları yolsuzlukların açıklanmasına katkıda bulunduğu ve insan hakları ihlallerini gündeme getirdiği için İsmailova’ya basın özgürlüğü ödülleri vermişlerdi. (Stockholm/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Fransa’da nükleer santraller de greve katıldı

SONRAKİ HABER

Moskova, düşürülen uçağın ölen pilotu için dava açıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...