25 Mayıs 2016 19:03

Kars'ta konuşan Yüksekdağ: HDP güçten düşmeyecek

Kars'ta dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşı, ‘Darbeye Karşı Demokratik Halk Buluşması’ sloganıyla düzenlenen mitinge yüzlerce kişi katıldı.

Paylaş

Kars'ta dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşı, ‘Darbeye Karşı Demokratik Halk Buluşması’ sloganıyla düzenlenen mitinge yüzlerce kişi katıldı.

Yolları kapatan polis ilçelerden gelenlerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin mitinge katılmasını engelledi.  HDP ve DBP il binaları önünde düzenlenen buluşmada ‘vekilime ve irademe dokunma’ pankartı önünde ilk olarak HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit halka seslendi. TBMM’nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla feshedildiğini belirten Koçyiğit, “Bugün işlevsiz olan bir Meclis, hükümet ve başbakan var bu ülkede. Cumhurbaşkanı bir darbe yaptı. Seçilmiş başbakanı görevden aldı. Sanki bir özgür irade varmış gibi kongreye gittiler. Bunu bize utanmadan, sıkılmadan demokrasi olarak sunmaya çalışıyorlar. Bu ülkede Anayasa ihlal edilmiştir. Meclis feshedilmiştir” dedi.

Daha sonra söz alan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise “Daha önce defalarca bu halkın iradesini teslim almaya çalışanlar tarihin karanlığına gömüldüler” dedi. Birçok yerde halk buluşmalarına polis saldırısı gerçekleştiğini hatırlatan Yüksekdağ, “HDP halkın sesi soluğu ve sözüdür” dedi. AKP’nin her geçen gün daha da zalimleştiğini belirten Yüksekdağ, “Bizler bu siyaset karşısında halkımızın öz gücüyle direne direne kazandık. Tüm Türkiye halklarını, mazlumdan yana olanları mücadeleye davet ediyoruz. Bu insanlık ve demokrasi mücadelesidir. Bir parça olsun, güçten düşmeyeceğiz. Daha büyük kazanmadan asla ve asla vazgeçmeyeceğiz. 100- 120 milletvekili ile karşılarına çıkacağız. Bize demokratik yollarda siyaset yapın diyenler demokratik siyasetle kazandıklarımıza tahammül edemiyor. Türkiye halklarını Kürtleri, Alevileri, kadınları, gençleri, Azerileri bir çatı altında buluşturduk. Demokratik siyaset yapmamızı istemeyenler HDP’yi Meclisin dışına çıkarmaya çalışıyor. Bizler demokratik direnişi devam ettireceğiz. Mücadelemizi etkisiz hale getirmeyi asla başaramayacaklar” şeklinde konuştu. (KARS)

ÖNCEKİ HABER

Üniversite öğrencilerine tahliye yok

SONRAKİ HABER

Petlas’ta iş cinayeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa