26 Mayıs 2016 00:24

KESK'in İzmir mitingine DİSK de katılıyor

KESK'in çağrısıyla laiklik ve iş güvencesi talebiyle 28 Mayıs’ta İzmir’de yapılacak mitinge DİSK de katılacak.

Paylaş

Metehan UD
Eda AKTAŞ
İzmir

KESK Genel Merkezinin çağrısıyla laiklik ve iş güvencesi talebiyle 28 Mayıs’ta İzmir’de yapılacak mitinge DİSK de katılacağını duyurdu. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Demokrasiyi ve özgürlükleri savunduğumuz gibi laikliği de savunmak konusunda sendikalara ve diğer kitle örgütlerine görev düşüyor” dedi.

KESK’e bağlı sendikaların şubeleri de hazırlıklarını sürdürüyor. KESK İzmir Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, işçilerden sonra kamu emekçilerinin de iş güvencesinin tehdit aldığında olduğunu belirterek “Üzerine tartışmalar yürütülen 657 sayılı DMK’yi arar duruma geleceğiz. İş güvencemiz bir mülki amirliğin iki dudağı arasında olacak. Bu çok tehlikeli. Dolayısıyla biz güvenceli yaşam güvenceli gelecek talebiyle de 28 Mayıs’ta Gündoğdu’da olacağız” dedi.
Kamu emekçileri üzerindeki baskı ve soruşturmalara da dikkat çeken Kılıç şunları söyledi: “Bu ülkede AKP gibi düşünmeyen, AKP’nin işlediği suçlara ortak olmayan herkese bedel ödetiliyor. Kamu çalışanlarına da savaşı değil, barışı savunduğu için ciddi anlamda baskılar söz konusu. Anayasal hakkımız olan sendikal hakkımızı kullandığımız için sadece İzmir’de 3 binin üzerinde kamu çalışanına soruşturma açıldı.”

SES İzmir Şube Başkanı Rukiye Çakır da hükümetin laikliğe saldırılarını belirterek “AKP, kamusal olan her alanı dini kural ve referanslara göre biçimlendirmek istiyor. Dinselleştirme politikaları her türlü sömürüye, zulme, talana ve yalana kalkan yapılmak isteniyor. Bu nedenle laikliğin varlığı, din ve mezhep farklılıkları üzerinden halkların, farklı inançtan ve mezhepten insanların birbiriyle çatışmalarına son vermek, her inancın kendisiyle ve diğer inançlarla eşit haklar temelinde ilişki kurmasını güvence altına almak açısından önemlidir” dedi.

Laiklikle ilgili söylemler gündeme geldiği andan itibaren işyerlerinde çalışma başlattıklarını ifade eden Çakır “Bu miting de bu çalışmalarımızın bir parçası olacak. Laik bir eğitim laik bir Anayasa için hep birlikte alanlarda olalım” diye konuştu.
İzmirlilere çağrıda bulunan BES İzmir Şube Başkanı Musa Sever de “Ankara Garı’nda patlayan bomba toplumda yaratılan korku nispeten 1 Mayıs’ta atlatılmıştır. Devletin yeniden dönüştürülmesi hedefinde adım adım ilerliyorlar. Laikliğe ve iş güvencesine yaşanan saldırılar sadece bizim sorunumuz değil, tüm emekçileri ilgilendiriyor. Çağrımız sadece konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın üyelerine değil, çocuklara, öğrencilere ve ülkenin geleceğinden endişe eden herkesedir. Çocuklarının ve ülkenin geleceğinden endişe eden herkesi  28 Mayıs’ta Gündoğdu’ya çağırıyoruz” dedi.

DİSK: DESTEK OLACAĞIZ

KESK’in mitingine destek olacaklarını belirten DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı şöyle devam etti: “Şimdiye kadar sürdürdüğümüz eylem birlikteliği bu eylemde de devam edecek. Biz de DİSK Ege Bölge Temsilciliği olarak laik bir yaşam için alanda olacağız. Demokrasiyi ve özgürlükleri savunduğumuz gibi laikliği de savunmak konusunda sendikalara ve diğer kitle örgütlerine görev düşüyor. Laikliğin anayasadan temel ilke olarak çıkarılması şeriat düzeninin hayata geçirilmesidir. Biz de var gücümüzle cumartesi günü Gündoğdu’da olacağız.”

ÖNCEKİ HABER

Dokunulmazlıkların kaldırılmasını Diyarbakırlılara sorduk

SONRAKİ HABER

Nokia, 15 bin kişiyi işten çıkarıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa