25 Mayıs 2016 16:15

Banka, göç eden aileler için açılan hesabı bloke etti

Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Ziraat Bankasında Kardeş Aile Kampanyası için açtığı hesaplar, banka tarafından bloke edildi.

Paylaş

Başta Cizre, Sur, İdil, Silopi olmak üzere Kürt kentlerinde ilan edilen sokağa çıkma yasaklarıyla birlikte başlayan şiddetli saldırılarda on binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Zorla yerlerinden edinen yurttaşlara dayanışma eli uzatan Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Ziraat Bankasında Kardeş Aile Kampanyası için açtığı hesaplar, banka tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden bloke edildi. Karara tepki gösteren Dernek Eş Başkanı Mustafa Ocaklık, gerekli hukuki süreci başlatacaklarını söyledi. Ocaklı, Ziraat Bankasının hesaba yatırılan paralardan kesinti yaparak, iade ettiğini belirtti.
Tüm baskılara rağmen gıda, çadır ve kardeş aile kampanyalarının sürdüğünü belirten Ocaklık, yerlerinden, yurtlarından devlet saldırılardan dolayı göç etmek zorunda kalan yurttaşlara yardımlarının süreceğini söyledi. İmkanı olan herkesin yardımlarını ve desteklerini beklediklerini aktaran Ocaklık, düzenli olarak 70 bin kişiye yardımda bulunduklarını belirtti.

BANKA, VERMEDİĞİ HİZMETİN ÜCRETİNİ KESTİ!

Bugüne kadar devletin halka dağıttıkları erzak ve çadırları engellediklerini, şimdi bir adım daha ileriye giderek Ziraat Bankasında halkın ihtiyaçlarını gidermek için açtıkları hesap numaralarını bloke ettiğini dile getiren Ocaklık, yurt dışından ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen maddi yardımların banka tarafından hesaplarına yatırılmalarına izin verilmediğini söyledi. Ocaklık, “Hiçbir gerekçe göstermeden paranın hesaplarımıza yatırılmasına engel oluyorlar. Buna rağmen banka, gelen paralardan kesinti yapıyor ve parayı tekrar iade ediyor. Bu yapılan hukuksuzluk karşısında banka hakkında hukuki süreç başlatacağız. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız” dedi.
Devletin bütün engellemelerine rağmen yardımlarının süreceğini aktaran Ocaklık, “Devlet bu engellemeleri yaparak amacına ulaşamaz. Biz burada hukuk dışı hiçbir şey yapmıyoruz. Tamamen legal ve herkesin gözü önünde yardımlarımızı yapıyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar yardımlarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

‘SADECE BANKANIN KARARI DEĞİL’

Ziraat Bankasının tutumunun sadece bankanın bir kararı olmadığını, baskı sonucu alınan bir karar olduğunu düşündüklerini belirten Ocaklık, gelen bütün paralardan valiliğin haberdar olduğunu belirterek, buna rağmen hesaplarının bloke edilmesinin kabul edilir olmadığını söyledi. Ocaklık, mağdur olan yurttaşlarla dayanışmak isteyenlerin banka dışında derneklerine bizzat ulaşarak da bağış yapabileceklerini ve telefonlarla kendilerini arayarak bilgi alabileceklerini söyledi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Doç. Dr. Murat Özbank: Başkanlık geleceğimizi karartır

SONRAKİ HABER

Dokunulmazlıkların kaldırılmasını Diyarbakırlılara sorduk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...