25 Mayıs 2016 15:56

McDonald's'ın eski CEO'sundan 'robot işçi' çıkışı

McDonald’s’ın eski CEO’su Ed Rensi 15 dolarlık saatlik asgari ücret yerine robotlara yatırım yapmanın daha kârlı olacağını söyledi.

Paylaş

Fast Food devi McDonald’s’ın eski CEO’su Ed Rensi, Fox Business Network’s’e yaptığı açıklamada fast food endüstrisinde 15 dolarlık saatlik asgari ücret yerine robotlara yatırım yapmanın daha kârlı olacağını söyledi.

ABD’de fast food sektöründe uzun süredir devam eden asgari ücret mücadelesine değinen Rensi, asgari ücretin artmasının devasa bir işçi kıyımıyla sonuçlanacağı tehdidinde bulundu.

Rensi, “35 bin dolara robot kolu almak, verimsiz bir şekilde saatte 15 dolara patates kızartıp kutulara koyan bir işçiden daha ucuz. Bu(asgari ücretin artması) saçmalık, yıkıcı, enflasyona neden olacak ve bu ülkede inanamayacağınız kadar çok kişinin işsiz kalmasını sağlayacak bir şey” dedi.

Rensi, kalifiye olmayan emeğe ihtiyaç duyan sektörlerin her geçen gün otomasyon konusunda daha ciddi adımlar attıklarını belirtti. “Siz isteseniz de istemeseniz de bu olacak. Ne kadar fazla iterseniz o kadar hızlı hayata geçecek” diyen Rensi, aklıselim olanın bu olduğunu iddia etti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

BM ve onun pek ‘insani’ zirvesi

SONRAKİ HABER

'Brezilya'da hükümetin desteklediği sermaye, darbe yaptı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...