25 Mayıs 2016 15:26

Turgay Olcayto: Futbolcular gazetecilere saygı göstermeli

TGC Başkanı Turgay Olcayto, Medipol Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ’a mektup göndererek, Emre Belezoğlu’nun uyarılmasını istedi.

Paylaş

Futbolcu Emre Belezoğlu’nun Başakşehir Fenerbahçe Süper Lig Maçı’nda TGC Üyesi Kameraman Ekrem Güleçyüz’e saldırıp küfretmesi tepkilere neden oldu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto da Medipol Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ’a mektup göndererek, Belezoğlu’nun uyarılmasını istedi. Olcayto, Göksel Gümüşdağ’a şiddet olaylarının fotoğraflarını ve görüntülerini de göndererek gazetecilerin çalışmalarını engelleyen bu tür olayların yaşanmasının önüne geçilmesini istedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi Kameraman Ekrem Güleçyüz 9 Mayıs 2016 Pazartesi akşamı Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynanan Başakşehir Fenerbahçe Süper Lig Maçı’ndan sonra sahadan ayrılan futbolcuları görüntülemeye çalıştı. Başakşehir’in 2-1 kazandığı karşılaşmadan sonra Ekrem Güleçyüz, Emre Belözoğlu’dan detay alma amacıyla görevini yaparken Belözoğlu üstüne yürüdü, küfür etti ve boğazına sarıldı.

TGC Başkanı Olcayto bunun üzerine Medipol Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ’a mektup gönderdi. Olcayto futbol maçlarında zorlu hava koşullarında görev yapan kameramanlara ve gazetecilere hangi takımdan olursa olsun bütün futbolcuların gerekli saygı ve özeni göstermeleri gerektiğini belirterek “Milli Takım formasını giyen bir oyuncunun hem genç futbolculara, hem gazetecilere örnek olması gerekirken bu tür şiddet hareketlerine girişmesini doğrusu futbolculuk kimliğiyle bağdaştıramıyorum” dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ezeli rekabetin fazlası: Kupa kimin olacak?

SONRAKİ HABER

Nejat İşler’in kaleminden hikayeler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...