25 Mayıs 2016 14:18

Genel İş İzmir 7 Nolu'da kurul delegeleri seçildi

Yeni kurulan Genel İş İzmir 7 Nolu Şube'nin, 1. Olağan Kongre süreci delege seçimleri ile başladı.

Paylaş

Yakın zamanda kurulan ve Bornova Belediyesi ile Ege Üniversitesi'nde çalışan taşeron işçiler arasında örgütlü olan Genel İş İzmir 7 Nolu Şube'nin, 1. Olağan Kongre süreci delege seçimleri ile başladı.

Bornova Belediyesi'nde park bahçeler, temizlik işleri, destek hizmetleri, sosyal işler, spor işleri, veterinerlik ve kütüphane birimleri ile Ege Üniversitesi'nde Sağlık, Kültür ve Spor Birimi ve idari ve mali işler birimlerinde kurulan sandıklarda oy kullanan 2 binin üzerinde taşeron işçi toplamda 150 delege seçti.  Genel İş, 1. Olağan Genel Kurulu ise 18 Haziran tarihinde gerçekleşecek ve sendikanın yönetimi seçilecek.

'İŞÇİ SINIFININ MÜCADELESİNE GÜÇ KATACAKTIR'

Delege seçimleri ile ilgili gazetemize açıklamada bulunan mevcut şube başkanı Kemal Köroğlu, Genel iş Sendikası'nın örgütlenmesini yeniden planladığı bir dönemde ülke genelinde on binler, İzmir'de de binlerce işçi üye yaptığını belirterek "Bu arkadaşlarımız ilk defa sendikalı süreç yaşıyorlar. Toplu iş sözleşme sürecimiz devam etmektedir. Yeni bir şube olarak ilk defa delege seçimlerini yapıyoruz. Bu başarı bizim arkadaşlarımızın örgütlülüğü ve sendikamızın örgütlülüğü üzerinden gelişen bir mücadeledir. Genel İş ailesine mücadelesine bir güç katmıştır, Türkiye işçi sınıfının mücadelesine de güç katacağı inancıyla yolumuza devam ediyoruz. Yeni üye işçilerimizle birlikte işçi sınıfının kazanılmış haklarına yönelik saldırılara karşı daha güçlü bir şekilde mücadele edeceğiz" dedi.  (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

100 yıllık kostümler çürümeye terk edildi

SONRAKİ HABER

Yine ihmal, yine cinsel istismar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...