25 Mayıs 2016 12:05

KESK'in Ankara mitingi Kolej Meydanı'nda olacak

KESK Ankara Şubeler Platformu 28 Mayıs Cumartesi günü Ankara'da yapılacak mitinge çağrıda bulundu.

Paylaş

KESK Ankara Şubeler Platformu 28 Mayıs Cumartesi günü Ankara'da yapılacak mitinge çağrıda bulundu. Kolej Meydanı'nda yapılacak mitingde emekçiler “Laiklik, iş güvencesi ve baskı, sürgün, soruşturmaların son bulması” talepleriyle bir araya gelecekler.

KESK Ankara Şubeler Platformu konfederasyon genel merkezinde düzenlediği basın toplantısıyla, 28-29 Mayıs'ta 9 ilde yapılacak bölgesel mitingler kapsamında Ankara’da gerçekleşecek mitingine çağrıda bulundu. Ankara'da yapılacak bölge mitingine Bolu, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Nevşehir, Niğde, Eskişehir, Çankırı, Zonguldak, Karabük, Bartın, Aksaray ve Bilecik'ten de katılım olacak. Saat 12.00'de Kurtuluş Parkı'ndan  başlayacak olan yürüyüşün ardından saat 13.00'te Kolej Meydanı'nda miting yapılacak.

KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Fevzi Yılmaz, “Türkiye’de uzunca bir süredir başta eğitim sistemi olmak üzere, toplumsal yaşamın bütün alanları, siyasi iktidarın hedefleri doğrultusunda baskıcı, otoriter ve dayatmacı bir anlayışla yeniden düzenlenmektedir. Bir taraftan eğitimin ve toplumsal yaşamın bütün alanları dini kurallara göre biçimlendirilmek istenirken, diğer taraftan iş güvencemiz başta olmak üzere, en temel hak ve kazanımlarımız gasp edilmekte, üyelerimiz baskı, sürgün ve soruşturmalarla sindirilmek istenmektedir” dedi.

Eğitim başta olmak üzere, bütün alanlarda uygulanan baskı, şiddet ve dayatmacı uygulamaların, üyelerine yönelik soruşturma, sürgün ve cezalandırma girişimlerinin yürüttükleri bilimsel, demokratik, laik ve anadilinde eğitim mücadelesinden bağımsız olmadığını belirten Yılmaz, Türkiye’de okul öncesinden yükseköğretime kadar tüm kademelerdeki eğitim kurumlarının, iktidarın ırkçı, mezhepçi ve ayrımcı uygulamaları nedeniyle gerçek işlevlerinden hızla uzaklaştırıldığını ifade etti.

Laik olmayan bir sistemin demokratik ve bilimsel olmasının mümkün olmadığını vurgulayan Yılmaz, gerçek demokrasinin, eşit yurttaşlığın, temel hak ve özgürlüklerin genişlemesinin tek yolunun laik eğitim, laik yaşam mücadelesinden geçtiğini söyledi. Yılmaz, 28 Mayıs Cumartesi günü Ankara'da yapılacak bölge mitingine eğitimin ve ülkenin gidişatından rahatsız olan tüm kesimleri katılmaya çağırdı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Maden işçilerinin eylemi aile desteğiyle sürüyor!

SONRAKİ HABER

Sağlık emekçileri: Yaşamak, yaşatmak istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...