25 Mayıs 2016 10:49

Yurtoğlu halkından imam hatip tepkisi

İzmir’de Gültepe halkından sonra Yurtoğlu halkı da mahallerindeki ortaokullarının imam hatibe dönüştürülmesine tepki gösterdi.

Paylaş

İzmir İl Milli Eğitim aldığı kararla gelecek eğitim öğretim döneminde imam hatibe dönüşecek 3 orta okuldan biri de Karabağlar Yurtoğlu Mahallesi’ndeki Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu. Yaklaşık 750 öğrencinin olduğu okulda dönüşümle beraber yakınlardaki orta okulların dolu olmasından dolayı çok sayıda öğrenci ve veli de mağdur olacak.

Dönüşümle ilgili veliler okul önünde basın açıklaması yaptı. Eğitim Sen’li öğretmenlerin de katıldığı açıklamada veliler “Okuluma Dokunma” yazılı dövizler açtı. İzmir Valiliğine ve Milli Eğitim Müdürlüğüne seslenen veliler dönüşümün iptal edilmesini istedi.

‘DAYATMAYI KABUL ETMEYECEĞİZ’

Basın açıklamasını okuyan Veli Sultan Kızılateş, kararın hukuk dışı olduğunu belirterek, kararın bölge halkına danışılmadan alındığını ve bu dayatmayı kabul etmeyeceklerini kaydetti. Bölgedeki yüzlerce dördüncü sınıf öğrencisinin nerede eğitim göreceğini ve 4+4+4 sistemiyle daha kaç veli ve öğrencinin de mağdur olacağını soran Kızılateş, “Yetkililer şunu iyi bilsin, asla okulumuzun dönüşmesine izin vermeyeceğiz. Her türlü itiraz hakkımızı kullanacağız” dedi. Açıklamanın ardından veliler topladıkları imzaları İl Milli Eğitime teslim etmek için Valiliğe geçti. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

İmam hatiplere özendirici broşür dağıtımına başlandı

SONRAKİ HABER

Merkez Bankasının enflasyon beklentisi yüksek 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...