25 Mayıs 2016 10:30

Zülfü Livaneli UNESCO iyi niyet elçiliğinden istifa etti

Livaneli, UNESCO'nun insan hakları ihlalleri, düşünce ve basın özgürlüğüne yönelik baskılara sessiz kaldığı için iyi niyet elçiliğinden istifa etti.

Paylaş

Sanatçı Zülfü Livaneli, 1996'dan beri yürüttüğü Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu UNESCO iyi niyet elçiliği görevinden istifa etti. Livaneli istifasını UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova'ya gönderdiği mektupla sundu. 

Livaneli istifasında UNESCO'nun hükümetler arası bir kuruluş olduğunu, devletler tarafından finanse edildiği için hükümet politikalarını eleştiremez konuma düştüğünü belirtti. İstifa mektubunda insan hakları ihlallerine, düşünce ve basın özgürlüğüne yönelen saldırılara dikkat çeken Livaneli, tüm bunlar olurken UNESCO'nun sessiz kaldığını ve bunun da kurumun temel idealleriyle çelişki yarattığını vurguladı. 

BM'nin İstanbul'da düzenlediği İnsani Zirvesi'ni de eleştiren Livaneli, toplantıya katılmamıştı. Diyarbakır Sur’da tarih hazinesi yok edilirken İstanbul'da Dünya Kültür Mirasını Koruma konuşmaları yapmanın ikiyüzlülük anlamına geldiğini vurgulayan Livaneli, bu göreve 1996 yılında Federico Mayor tarafından "Müzik ve edebiyat alanında dünya barışına yaptığı katkılar'' nedeniyle atanmıştı. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Ankara Engelsiz Filmler Festivali başladı 

SONRAKİ HABER

İmam hatiplere özendirici broşür dağıtımına başlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa