25 Mayıs 2016 08:18

Kakava Festivali bugün başlıyor

Kırklareli Belediyesi’nin bu yıl 26’ncısını düzenlediği Kırklareli Karagöz Kültür, Sanat ve Kakava Festivali bugün başlıyor. 

Paylaş

28 Mayıs’a kadar devam edecek festivalde, özellikle Balkan halkları arasındaki barış ve kardeşlik duygusunu temele alıyor. 

26. Kırklareli Karagöz Kültür, Sanat ve Kakava Festivali 1600 yıllık mitolojik kökenleri olan Kakava ateşinin konuklar tarafından yakılmasıyla başlayacak. Ardından festivalin onur ödülü olan Karagöz şapkası sanatçı Ali Poyrazoğlu’na verilecek. Edebiyat ve kültür­sanat ağırlıklı festival programı, tiyatro oyunları, söyleşiler, şiir ikindileri, karikatür/ resim/ fotoğraf sergileri, el sanatları çalışmaları, sanat atölyeleri, sokak animasyonları, duran heykeller, kitap fuarı ve imza günlerinden oluşuyor. 

Festivale Fikri Sağlar, Emre Kongar,Altan Gördüm,Ali Poyrazoğlu, Cahide Gördüm, Nedim Saban, Buket Uzuner, Atilla Taş, Yılmaz Odabaşı, Cezmi Ersöz, Tiyatro Kare, Şükran Soner, Arzu Çerkezoğlu (Disk Genel Sekreteri), Kamuran Karaca (Eğitim­Sen Gn Başkanı), Ahmet Çevik Tiyatrosu, Işıl Özgentürk ve Nevzat Çelik gibi isimler katılacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Yandaşların manşetlerinde başkanlık vardı

SONRAKİ HABER

CHP'li Hakverdi de AYM'ye başvuracak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...