25 Mayıs 2016 06:58

Rakka'da geniş bir bölge IŞİD'den geri alındı

Demokratik Suriye Güçleri'nin (QSD) "IŞİD'in başkenti" olarak gösterilen Rakka'ya yönelik operasyonu sürüyor

Paylaş

Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü'nden yapılan açıklamaya göre, Demokratik Suriye Güçleri, Türkiye sınırı yakınlarındaki Tel Abyad'dan, Rakka'nın 60 kilometre kuzeyindeki Ain Issa bölgesine kadar geniş bir bölge IŞİD'den geri alındı

PYD ve Demokratik Suriye Güçleri içindeki diğer örgütlerin, kuzey bölgesinde tam egemenlik sağladıktan sonra Rakka'ya operasyon düzenleyecekleri belirtiliyor. 

Dün son olarak IŞİD’den alınan mezraya Qirtacayê'den sonra, sabah saatlerinde Fatssa ve Westayê köyleri arasındaki 2 mezra da IŞİD’den alındı. Ardından Eyn Îsa'nın 6 kilometre güney doğusuna düşen Newrudiyê köyü alındı. Operasyon QSD'nin ağır silahlar ile Girê Spî'nin Eyn İsa kasabasının 5 kilometre güneydoğusundaki Metmerşicê köyüne saldırısı ile devam ediyor. 

QSD'den alınan bilgilere göre; dün başlayan operasyonda şimdiye kadar 23 IŞİD üyesi öldürüldü. QSD'nin ilerleyişi ve koalisyon uçaklarının bombardımanı sürüyor. QSD kaynakları, IŞUD’in büyük korku ve panik yaşadığını, Rakka'nın kuzeyinde QSD elbisesi giyerek, QSD bayrakları ile dolaştıklarını bildirdi. Öte yandan IŞİD’in köylülerin isyanını engellemek için sivilleri köylerden boşaltarak kalkan olarak kullandıkları öğrenildi. 

'SON IŞİD’Lİ KALANA KADAR İLERLEYECEĞİZ'

QSD bünyesindeki Liwa Ehrar Raqa Tugayı'nın Arap savaşçılarından Ebû Mamed, Kürt ve diğer halklardan kardeşleri ile başlattıkları hamleden dolayı çok mutlu olduklarını, Rakkalıların fazlası ile zulüm altında kaldıklarını belirtti. Mamed, zafere kadar savaşacaklarını ve halklarını özgürleştireceklerini söyledi. Savaşçı Ebû Faris ise IŞİD’den korkmadıklarını ve son çete üyesi kalana kadar ilerleyeceklerini dile getirdi. (HABER MERKEZİ)
 

 

ÖNCEKİ HABER

Dicle Üniversitesi’ne üçüncü karakol yapımı

SONRAKİ HABER

Taliban yeni liderini açıkladı: Molla Haybatullah Akundzade

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...