25 Mayıs 2016 05:23

Çukurova Üniversitesi'nde 37 öğrenciye 333 yıl hapis istendi

 Çukurova Üniversitesi'nde Silvan için yaptıkları yürüyüşe katıldıkları için 37 öğrenci hakkında 333 yıl hapis cezası istedi. 

Paylaş

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yaşananları 12 Kasım 2015 tarihinde düzenledikleri yürüyüşle proteste eden Çukurova Üniversitesi öğrencileri hakkında hazırladığı iddianame, Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 37 öğrenci hakkında hazırlanan iddianamede savcı, öğrencilerin attığı slogan ve pankartı suç delili gösterip, yapılan etkinliği de "yasadışı" ilan etti. Savcı, "Örgüt propagandası yapmak", "Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenlemek ve yönetmek" ve "Kamu görevlisine alenen hakaret etmek ve görevini engellemek" gerekçesi ile 37 öğrenciye toplam 333 yıl hapis cezası istedi. 

Etkinlik sırasında öğrencilerin açtığı, "Faşizmi döktüğü kanda boğacağız" ve "DAİŞ'çilere karşı Kobenêleşmeye Silvan'a ses ver" pankartlarını suç delili olarak gören savcı, "Bijî berxwedana Cizîrê", "Bijî berxwedana Farqînê" ve "Silvan'da düşüne dövüşene bin selam" sloganı atan öğrencilerin, "örgüt propagandası yaptığını" ileri sürdü. 

Öğrencilerin "Katil polis üniversiteden defol" sloganı atarak, polislerin alandan çıkmasını istemeleri iddia makamı tarafından suç delili olarak değerlendirildi. Ayrıca iddia makamı bir öğrencinin polislere, "Adamları dışarı çıkar" diye ifadeler kullanıp, polislere fiziki müdahalede bulunduğunu belirtti. İddia makamı öğrencilerin bu eylemi ile "kamu görevlisine alenen hakaret etmek ve görevini engellemek" suçlamasıyla cezalandırılmasını istedi.

Davanın ilk duruşması 14 Temmuz 2016 yılında görülecek. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Yüzde 25 zihinsel engelli çocuk cezaevine konuldu

SONRAKİ HABER

85 aydından CHP milletvekillerine açık mektup

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...