24 Mayıs 2016 19:15

MİT TIR'ları davasında 5 tahliye

Adana ve Hatay'da MİT'e ait TIR'ların durdurulmasına ilişkin davada, birleştirilen dosyalardaki tutuklu sanıklardan 5'i 'adli kontrol' şartıyla tahliy

Paylaş

MİT TIR'larını durdurdukları gerekçesiyle sanıkları arasında Adana eski Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Adana eski İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay ile eski savcılar Aziz Takçı, Özcan Şişman ve Ahmet Karaca'nın da bulunduğu Adana ve İstanbul'daki davaların birleştirilmesiyle 21'i tutuklu olmak üzere 46 kişinin yargılandığı dava, ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nce görüşüldü.

Yargıtay'daki salonların yetersizliği nedeniyle dava, Ankara Adliyesi'ndeki büyük salonda görüldü.

Daha önce verilen 'gizlilik' kararı nedeniyle basına kapalı yapılan duruşmada, tutuklu sanıklardan Mehmet Fırat, Hayati Özcan, Gökhan Bakışkan, Sezai Akyüz ve İsmail Önder Ata'nın, üzerlerine atılı suçun vasfı, mevcut delil durumu ve tutuklu kaldıkları süre itibarıyla tutukluluk hallerinin kaldırılmasına karar verildi. 

Bu sanıklarla ilgili 'yurt dışına çıkış yasağı' konuldu ve duruşmaları takip konusunda 'adli kontrol' uygulanması kararlaştırıldı. Usul itirazlarının görüşüldüğü duruşmada, diğer tahliye talepleri reddedilerek 18 Temmuz'a ertelendi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

'Boşanma komisyonu raporu eril zihniyetin ürünüdür'

SONRAKİ HABER

Sevilla'nın başarısının mimarı: Transfer büyücüsü Monchi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...