24 Mayıs 2016 18:11

‘Savaşı bitirecek olan sanattır’

Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Seydi  Çelik, heykel atölyesinin 2. sergisini İzmit Sanat Galerisi’nde açtı

Paylaş

Fırat KAYA
Sebrullah KELEŞ
Kocaeli

Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Seydi  Çelik, heykel atölyesinin 2. sergisini İzmit Sanat Galerisi’nde açtı. Sergi açılışında gazetemize konuşan Seydi Çelik, atölyenin nasıl ortaya çıktığından bahsetti. Atölyelerinde bir ruh yakaladıklarını aktaran Çelik, “Atölyede çalışırken eş, dost ve öğrencilerin sanatla uğraşmak istemeleriyle beraber bir ruh yakaladık” dedi. 

Ülkenin ve dünyanın geçtiği dönemin önemine de dikkat çeken Çelik, “Kan, gözyaşı ve savaşların olduğu dönemden geçiyoruz bu doğrultuda sanat ve sanatçıya düşen görev dünyayı güzelleştirmek, dünyayı yaşanası bir yer olarak düşlemektir. Yaşanan atmosferde en çok sanatın ve sanatçının desteklenmesi gerekir” diye konuştu.

‘SANATIN ORTAYA ÇIKARDIĞI GÜZELLİKLERİ GÖRMEK GEREK’

Atölyenin açılışında görüşlerini aldığımız öğrencilerden Bilge Bilgehan, eserleriyle çok uğraştıklarını belirtirken insanların sanatın ortaya çıkardığı güzellikleri görmesini istediğini ifade etti. Bir diğer atölye öğrencisi Abdurraşit Özyaşar “Atölyede dünyadaki durumu heykellerimizle göstermeye çalışıyoruz. Sergide açlık, aşk ve kadının toplumdaki yerini ortaya koyduğumuz çalışmalarımız var” dedi. Kardelen Coşkun ise “Sanata merakım geçen sene bir sergiyle başladı. Boş zamanlarda atölyede çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.
İzmit Sanat Galerisi'nde açılışı gerçekleştirilen sergi, 23-29 Mayıs tarihleri arasında sanatseverlere açık olacak. 

ÖNCEKİ HABER

İnsanlık arpayı önce içmiş sonra yemiş

SONRAKİ HABER

Bırakın yuvayı kuşlar yapsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...