24 Mayıs 2016 17:41

Malatya’da öğretmenlere soruşturma furyası

Malatya’da 80’in üzerinde kamu emekçisine soruşturma açıldı.

Paylaş

Malatya’da 80’in üzerinde kamu emekçisine soruşturma açıldı. Soruşturmalara özellikle  29 Aralıkta ‘Savaşa Hayır Barışı Savunacağız’ şiarıyla gerçekleştirilen eylemler gerekçe gösterildi.

Konuya ilişkin bilgi veren Eğitim Sen Malatya Şube Özlük ve Hukuk Sekreteri Ejder Sütçü, “1 Kasım seçimlerinden sonra AKP’nin oluşturduğu yeni konseptle yeni bir sürece girildi. Bu süreçte daha fazla baskı daha fazla şiddet, daha fazla soruşturma yaşanıyor. Eğitim Sen de bu şiddet sarmalından nasibini aldı.  Eylem ve etkinliklerimiz yasaklandı, katıldığımız eylemlerden dolayı soruşturmalara tabi tutulduk. 29 Aralık’ta yaptığımız barış etkinliğimizde de yoğun bir şekilde soruşturmalara maruz kaldık. Soruşturmalar hâlâ devam ediyor” dedi.

İnsanları yıldırmak amacıyla cezalar verilebileceğini söyleyen Sütçü, “Yetkililerin hukuk tanımadığı ortadadır. Çünkü biz hukuk çerçevesinde ve özellikle meşru olarak bu eylem ve etkinliklerimizi gerçekleştirdik. Bizim bu anlamda endişelendiğimiz hiçbir şey söz konusu değildir. AKP’nin hukuk tanımaz pervasız tutumu yani bütün baskıları mücadelemizle aşacağımıza inanıyoruz. Soruşturmalar bizi mücadelemizden vazgeçiremeyecek. Bu ülkede emekçilerin hakkettikleri yere gelmesi için, demokrasi gelmesi için ve barış gelmesi için mücadelemize devam edeceğiz” dedi. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İSİG: Karoshi nedenli ölümler artıyor

SONRAKİ HABER

‘İnsani Zirve’ yapılırken mülteci kampına polis baskını

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa