24 Mayıs 2016 15:02

Tarsuslular Macide öğretmen icin yürüdü

Tarsus’ta Eğitim Sen Yürütme Kurulu Üyesi Macide Boymul'un hapis cezası alması yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.

Paylaş

Burak ŞEFKAT
Tarsus

Tarsus’ta Eğitim Sen Yürütme Kurulu Üyesi Macide Boymul'un Facebook paylaşımları nedeniyle 2 yıl 3 ay hapis cezası almasının ardından Tarsus Emek ve Demokrasi Güçleri Yarenlik Alanında basın açıklaması gerçeklestirdi.

Cok sayıda kişinin katıldığı açıklamada sık sık "Macide öğretmen yalnız değildir”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza" sloganları atıldı.

Yarenlik Alanı saat kulesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını Egitim Sen Şube  Başkanı Yasemin Yücel okudu. 

Yücel yapığı açıklamada " Macide Boymul arkadaşımıza önce sosyal medya paylaşımları nedeniyle adli soruşturma başlatılmış ve ayrıca, aynı nedenle başlatılan idari soruşturma nedeniyle de açığa alınmıştır. Yapılan adli soruşturma sonucu arkadaşımız hukuksuz bir şekilde hapis cezasına çarptırılmıştır. Hukuksuz diyoruz çünkü arkadaşımıza verilen cezanın hukuki bir karar olduğunu düşünmüyoruz. Arkadaşımız, kendisi tarafından dolaşıma sokulmayan bir haber üzerine terör örgütü propagandası yapmakla suçlanmaktadır. Arkadaşımız Suriye’de IŞİD terör örgütüne karşı savaşırken hayatını kaybetmiş, üniversiteli bir gencin fotoğrafını paylaştığı için cezalandırılmıştır. Bu da yetmezmiş gibi arkadaşımız, ne olduğu belirsiz, kimin tarafından yönetildiği belli olmayan sosyal paylaşım siteleri tarafından hedef haline getirilmiştir. Arkadaşımızın can güvenliği tehdit altındadır" ifadelerini kullandı.
 

ÖNCEKİ HABER

İHD: Pazarlıkla mülteci sorunu çözülmez!

SONRAKİ HABER

Tweet’e resim veya video eklemek 140 karakteri azaltmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...