24 Mayıs 2016 14:45

KESK: Laiklik ve iş güvencesi için 28 Mayıs'ta Gündoğdu'ya

Konak'ta bildiri dağıtan KESK üyeleri İzmirlileri laiklik, iş güvencesi ve barış talebiyle 28 Mayıs'ta Gündoğdu Meydanı'nda yapacaklak mitinge çağırdı

Paylaş

KESK Genel Merkezi'nin aldığı karar doğrultusunda 28-29 Mayıs tarihlerinde yapılacak bölge mitinglerinin bir ayağı da Cumartesi günü İzmir'de yapılacak. Ege Bölgesi'ndeki ilerden de katılımın olacağı miting için kamu emekçileri saat 15:00'de Cumhuriyet Meydanı'nda toplanacak ve Gündoğdu'ya yürüyüşe geçecek. 

Hafta sonu yapılacak olan mitingin çalışmalarını yürüten KESK İzmir Şubeler Platformu, Konak'ta yaptıkları basın açıklaması ve bildiri dağıtımı ile İzmirlileri mitinge davet etti. Kemeraltı girişinde yapılan açıklamada basın metnini okuyan Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, AKP hükümetinin kamusal her alanı dini kural ve referanslara göre biçimlendirdiğini hatırlatarak baskıcı, otoriter ve antidemokratik politika ve uygulamaların daha da arttığını kaydetti. 

'ÇAĞRIMIZ ÜLKENİN GELECEĞİNDEN ENDİŞE EDEN HERKESEDİR'

Tek adam diktasının Türkiye'ye ateşe süreklediğini de kaydeden Kılıç "İktidarın kendi çıkarları için sürdürdüğü inanç sistemini boşa çıkarmak, gerçek anlamda laik ve demokratik bir ülkede barış içinde yaşamak için 28 Mayıs'ta Gündoğdu Meydanı'nda olacağız. Çağrımız ülkenin geleceğinden endişe eden herkesedir. Tüm İzmirlileri, işçileri, emekçiler, laikliği, barışı ve demokrasi isteyen tüm yurttaşlarımızm mitingimize katılmaya, ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğine hep birlikte sahip çıklmaya çağırıyoruz" dedi. Açıklamanın ardından Kemeraltı'nın içinde bildiri dağıtımı yapıldı. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

MEB'ten İmam Hatipleri özendirme talimatı!

SONRAKİ HABER

Zonguldak'ta tehlikeli bekleyiş sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...