24 Mayıs 2016 14:36

Bursa KESK Şubeler Platformu’ndan miting çağrısı

KESK Bursa Şubeler Platformu 28-29 Mayıs’ta yapılacak olan; “ Laik eğitim, laik yaşam ve iş güvencemizden vazgeçmeyeceğiz” mitinglerine çağrı yaptı.

Paylaş

KESK Bursa Şubeler Platformu 28-29 Mayıs’ta 8 ilde yapılması planlanan; “ Laik eğitim, laik yaşam ve iş güvencemizden vazgeçmeyeceğiz” mitinglerine çağrı yaptı. KESK toplantı salonunda yapılan açıklamaya CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’da destek verdi.

ÇAĞRIMIZ HERKESE

KESK Bursa Şubeler Platformu adına açıklamayı okuyan dönem sözcüsü Cihat Uygur; “ Türkiye, benzer örneklerini ancak faşist rejimlerde görebileceğimiz baskıcı, otoriter ve anti demokratik politika ve uygulamalara giderek daha fazla sahne oluyor. Kendi içerisindeki farklı seslere dahi tahammül edemeyen AKP, yaşamlarımızı tek adam diktasıyla kuşatmanın yollarını arıyor. Muhalif eleştirel en demokratik tepkiler dahi şiddetle bastırılıyor. Türkiye eşi benzeri görülmemiş bir savaş politikası izliyor. Bu gidişatı eleştirenler ise AKP’nin yürüttüğü cadı avının kurbanı yapılmak isteniyor” diyerek sözlerine şöyle devam etti; “ AKP ‘nin 2023 vizyonuyla yürüttüğü politikalr işçilerin, kamu emekçilerinin, gençlerin ve kadınların sorunlarına çözüm olmamıştır. Aksine AKP, var olan sorunları daha fazla derinleştirmiştir. Bilinmelidir ki kamu emekçilerinin emeğine, haklarına ve geleceğine sahip çıktığımız; savaş politikalarına karşı barışın,zalime karşı mazlumun, sömürüye karşı emeğin sesi olduğumuz için işten atılıyor, soruşturmalara maruz kalıyor, sürgün ediliyoruz. İktidarın kendi çıkarları için sürdürdüğü inanç istismarına yönelik girişimlerini boşa çıkarmak, gerçek anlamda laik ve demokratik bir ülkede barış içinde bir arada yaşamak için “Laik eğitim, laik yaşam ve iş güvencemizden vazgeçmeyeceğiz! Baskı, sürgün ve işten atmalara karşı” 28-29 Mayısta 8 ilde miting kararı aldık. Çağrımız sadece konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın üyelerine değil, çocuklara, öğrencilere ve ülkenin geleceğpinden endişe eden herkesedir. Çocuklarının ve ülkenin geleceğinden endişe eden herkesi yapacağımız bölge mitinglerine katılmaya, ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğine hep birlikte sahip çıkmaya çağırıyoruz. Biz de KESK Bursa Şubeleri olarak 28 Mayıs’ta Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda olacağız” dedi. (Bursa/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

14 yılın özeti: Efemçukurunda yaşamın kazanmasına izin yok

SONRAKİ HABER

MEB'ten İmam Hatipleri özendirme talimatı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...