24 Mayıs 2016 13:14

Malatya’da EMEP yöneticilerine açılan davalar görüldü

Emek Partisi (EMEP) Malatya il başkanı Kemal Gültekin ve il yöneticisi Beyhan Bali hakkında açılan davaların ilk duruşmaları görüldü.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Malatya il başkanı Kemal Gültekin ve il yöneticisi Beyhan Bali hakkında ‘terör örgütü propagandası yapma’ iddiasıyla açılan davaların ilk duruşması bugün görüldü. Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davalar  14 Temmuza ertelendi.

Hrant Dink anmasında yaptığı konuşmadan yargılanan EMEP il başkanı Kemal Gültekin artan baskılara dikkat çekerek, “Açılan davalar emek, barış ve demokrasi güçlerini yıldırma ve sindirmek için açılmıştır. Mecliste HDP milletvekillerinin dokunulmazlarının kaldırılması da bu konseptin bir parçasıdır. Biz Emek Partisi olarak halkımızın iş, barış ve özgürlük talebini dillendirmeye devam edeceğiz. Mücadelemiz tanklarla, toplarla kendi halkını katleden, taleplerini haykırmak için sokağa çıkan insanların bombalanmasına göz yuman başkanlık heveslilerine dur demek içindir. Partimizin ve bütün demokrasi güçlerinin barışa ve demokrasiye olan inancını hiçbir baskı aygıtı yok edemez” dedi.

‘BARIŞ İSTEMEK TERÖR PROPAGANDASI OLUYOR’

Malatya Kadın Platformu’nun gerçekleştirdiği eylemde yaptığı açıklamalardan dolayı yargılanan EMEP il yöneticisi Beyhan Bali ise kadınlara yönelik baskılara dikkat çekerek, “İnsan hakları, demokrasi, adalet ve barışın rafa kalktığı bu dönemde en büyük şiddeti kadınlar yaşıyor. Kadın bedenlerinin çıplak sergilenmesi, kadınların katledilmesi ve bölgede savaştan kaynaklı onlarca kadın ve çocuğun katledilmesi bu sürecin sonuçlarındandır. Kadına yönelik şiddeti ifade etmek, barışı istemek bu ülkede terör örgütü propagandası yapmak anlamına geliyor. Hükümetin kadına yönelik saldırıları her yönüyle devam ediyor. Kadınlar susturulmak isteniyor. Son çıkan yasa görüşmeleri de bunun bir parçasıdır. Biz kadınlar bize dayatılan insanlık dışı durumu kabul etmiyoruz, eşitlik, özgürlük ve barış için mücadelemizi büyüteceğiz” dedi. (Malatya/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Sultan Özer, yeni kabinenin 'şifreleri'ni yazdı

SONRAKİ HABER

MHP'de kurultay 26 Haziran veya 30 Temmuz’da 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...