24 Mayıs 2016 08:52

CHP'li Fikri Sağlar: 110 imza toplayarak AYM’ye gitmeliyiz

CHP Milletvekili Fikri Sağlar, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda 110 imza toplanarak Anayasa Mahkemesi'ne gidilmesi gerektiğini söyledi.

Paylaş

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun çıkışının aksine Anayasa Mahkemesi(AYM)'ne gitmeyi önerdi. Partisinin çok kötü bir sınav vermekte olduğunu, Kürt sorununun TBMM'de çözülme ortamının kalmayacağını savunan Sağlar, “Kendi ilkelerimizden vazgeçerek ayağımıza sıktık. 110 imza toplayıp derhal AYM'ye gitmeliyiz” dedi. 

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin CHP’den çıkan ‘evet’ kararı CHP içerisinde tepki yaratırken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun AYM’ye gitmek isteyen vekillere yönelttiği tehdit iddiası CHP içindeki tartışmaları artırdı. 
Antalya toplantısında açıkladığı görüşlerini genişleterek yazılı bir açıklama yapan Parti Meclisi üyesi Fikri Sağlar, dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili AKP’nin teklifine evet diyenlerin üzerinde tarihi bir sorumluluk olduğunu ve tarihi bir hatanın içerisinde olduklarını savundu. Partisinin bu süreçte çok kötü bir sınav verdiğini söyleyen Sağlar, 'Kürt sorununun çözüm yerinin Meclis olduğunu dillendirdikleri halde, HDP’lilerin Meclis’ten atılması sürecine katkı vererek kendileriyle çeliştiklerini ve aynı zamanda kendi ayaklarına da sıktıkları' eleştirisini parti yönetime yöneltti.
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Parti Meclisi’nde ve grupta kendilerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üslubuyla hitap ettiği eleştirisinde bulunan Sağlar,  partiyi taşıyan örgüte saygı duyulmadığını da öne sürdü.

Fikri Sağlar, 110 imzanın toplanarak AYM’ye gidilmesi gerektiğini söyleyerek, “Bazı arkadaşlarımız da imza vereceğini söylediler. Ama ondan daha önemlisi biz 134 kişiyiz arkadaşlar. 110 imzayı toplayarak gereğini yapabiliriz diye düşünüyorum” dedi. (Ankara/DHA) 

{{280828}} 

{{280725}}

ÖNCEKİ HABER

65. Hükümetin tek kadın bakanı Fatma Betül Sayan Kaya

SONRAKİ HABER

Toronto pes etmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...