23 Mayıs 2016 20:48

Cihatçı Çeçenlerden Êzidî  mülteciler saldırı

Son günlerde Almanya’da Êzidî  mültecilere yönelik yapılan saldırıların biriside Bielefeld’de gerçekleşti.

Paylaş

Selçuk KOZAN
Bielefeld

Şengal’dan gelen mültecilerin bulunduğu Oldentruper Kampına gece geç saatlerde saldıran Cihatçı Çeçenler onlarca kişiyi yaraladılar. Bıçak ve sopalarla yapılan saldırıda 5 kişi ağır yaralandı. Ağır yaralılardan bir kişinin ise hayati tehlikesi devam ediyor. Polis saldırganlardan ikisini yakalayarak tutukladı. Çevre illerden gelen Êzidîler olayı protesto ettiler. Polisin Bielefeld, Herford ve Gütersloh’da olayların büyümemesi için yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Yaklaşık iki yıldır mülteci yurdunda sözlü sataşma ve hakaretlere uğrayan  Êzidîler, bu duruma karşı herhangi bir önlemin alınmadığını dile getirdiler. Şengal katliamı döneminde de Êzidîler saldırıya uğramıştı. Bir kaç hafta önce de Siegen’de saldırıya uğrayan  Êzidîler saldırılarının Şengal’in devamı olduğunu söylediler.

Êzidî mültecilerine yönelik saldırılara dair Avrupa  Êzidî Dernekleri Federasyonu tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

Yapılan saldırıların, Şengal katliamının devamı olarak değerlendiren FKE, saldırıları kınayarak önlem alınmasını talep ettiler.

Bielefel'de dün meydana gelen saldırıdayaralanan  Êzidîleri hatırlatan FKE, Alman devletine devlet olmaktan kaynaklı sorumluluklarını yerine getirmeye, insan yaşamını garanti altına almaya ve zulümden kaçan Êzidîleri korumaya çağırdı.

FKE açıklamasının sonunda, Êzidî toplumunu da provokasyona gelmemeye, demokratik tepkilerini ortaya koymaya çağırdı.

ÖNCEKİ HABER

Meclisten geçti, Erdoğan onayladı: İşte kiralık işçilik

SONRAKİ HABER

Play off'ta finalin adı; Adana Demirspor - Multigroup Alanya

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa