23 Mayıs 2016 05:15

Rusya, Halep'te cihatçıların ikmal yolunu hedef aldı

Suriye'de pek çok cephede farklı gruplar arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Paylaş

Suriye'de pek çok cephede farklı gruplar arasındaki çatışmalar devam ediyor.

RUSYA, HALEP'TE LOJİSTİK HATLARI HEDEF ALDI

Rusya savaş uçakları, Halep'te cihatçılara ait mevzilere çok sayıda hava saldırısı düzenlendi. Saldırıların, cihatçıların bölgedeki tek ikmal hattı Castello yolunu hedeflediği bildirildi.

Halep'in batısındaki lojistik merkezlerinden Haritan ve Kafr Hamra'nın da vurulduğu aktarıldı. Rus savaş uçaklarının 50'ye yakın saldırı gerçekleştirdiği belirtildi.

HALEP'İN KUZEYİNDE IŞİD KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Halep'in kuzeyinde ise ABD'nin bir dizi hava saldırısı gerçekleştirdiği ve IŞİD Komutanı Ebu Ali el Nurbi'nin öldürüldüğü açıklandı. Nurbi'nin vurulduğu sırada Şeyh Rih köyünde bulunduğu ifade edildi. Bölgede, ABD, Türkiye ve Körfez ülkelerinin desteklediği cihatçı gruplarla IŞİD arasında çatışmalar yaşanıyor.

LAZKİYE SINIR HATTINDA SALDIRI

Lazkiye vilayetinde Nusra Cephesi, Ceyş'ül Türkmen ve ÖSO grupları, Türkmen dağı çevresindeki Ayn İsa'ya gece yarısı saldırı başlattı. Suriye ordusunun saldırıyı püskürttüğü açıklandı.

DEYREZZOR'DA 21 IŞİD'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

Deyrezzor vilayetinde de IŞİD ile Suriye ordusu arasındaki şiddetli çatışmalar devam ediyor. Suriye ordusunun, Ermeni mezarlığının ardından Tarde tepesini de kontrolü altına aldığı, bu sırada 21 IŞİD'linin öldürüldüğü ifade edildi. Öldürülenler arasında IŞİD Komutanı Ebu Muhammed el Hemvi'nin de bulunduğu aktarıldı.

PALMİRA'NIN DOĞUSUNDA İLERLEME

Suriye ordusunun Palmira'nın doğusundaki Mistadura gaz sahalarına doğru olan bölgelerde de ilerleme kaydettiği ifade edildi. Bölge, zengin doğal gaz yatakları ve Deyrezzor hattı üzerinde olması sebebiyle stratejik öneme sahip. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Endonezya'da yanardağ patlaması: 7 ölü

SONRAKİ HABER

ABD medyası: Binali Yıldırım sırdaş ve itaatkar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...