18 Mayıs 2016 14:23

Mahalleli madenden çıkan kamyonların geçişine izin vermedi

Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Hasanağa Mahallesi halkı maden ocağından çıkarılan hafriyatın mahalleden geçmesine tepki göstererek yol kapattı.

Paylaş

Uğur ÖKDEMİR
Bursa

Bir haftadan fazladır kamyonların geçmesine tepki gösteren mahalle halkı tüm girişimlerinin sonuçsuz kalması sonrasında kamyonların mahalleden geçişine izin vermedi. Kamyonların yoğunlukla öğrencilerin okula gittikleri güzergahtan geçmesinden tedirgin olan mahalleli; “ Her yere başvurduk fakat gittiğimiz her yerden bir cevap alamadık. Son nokta yolu kapatmak, eylem yapmak kaldı onu da yaptık. Her gün çocuklarımız okula gidip geliyor. Çocukların geçmesi için kaldırım bile yok burada ama kamyonlar vızır vızır geçiyor. Ya okul yolunda bu çocukların başına bir şey gelse kim verecek bunu hesabını” dedi. Mahalleli polisin gelmesine rağmen eylemlerini sürdürdü.

‘ALTYAPI BOZULACAK PARASI BİZDEN ÇIKACAK’

Bir başka mahalle sakini ise kamyonların bu kadar yoğun geçmesine; “ Kamyonlar burada altyapıya da zarar veriyor. 20 ton geçmesi gereken yerde 40, 50 ton araçla geçerse burada altyapı kalmaz. Bozulan altyapıyı yapmak için belediye yeniden çalışmalara başlayacak. Bunun parası gene bizden çıkacak” dedi.

‘BÜYÜKŞEHİRLE GÖRÜŞTÜKTEN SONRA SORUNU ÇÖZECEĞİZ’

Eylem sonrası mahalleye gelen firma yetkilisi; “ Benim ruhsatlı döküm saham var, doğrudur araçlar bugün buradan yoğun geçmiştir. Bu yoğunluğu azaltacağız. Bu işi Büyükşehir Belediyesi ile görüştükten sonra çözeceğiz. 

Kamyonların geçiş güzergahının değiştirileceğinin söylenmesi üzerine eylemlerini bitiren mahalleli eğer bu sözlerini tutmazlarsa biz gene yolu kapatır eylemimizi sürdürürüz diyerek eylemlerini bitirdi.

ÖNCEKİ HABER

Tacize karşı nöbet sonuç verdi, Valfsen müdürüne dava açıldı

SONRAKİ HABER

Malatya’da barışa ses ver eylemlerine açılan davalara beraat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...