14 Mayıs 2016 04:11

Termik santral karşıtı eyleme çağrı yapan doktora soruşturma

Aliağa'da yapılacak fosil yakıt ve termik santral karşıtı eyleme çağrı broşürleri dağıtan doktor hakkında soruşturma açıldı.

Paylaş

Özer AKDEMİR
İzmir

Hastalarına fosil yakıtların sağlığa zararlarını anlatan ve 15 Mayıs günü Aliağa’da yapılacak fosil yakıt ve termik santral karşıtı eyleme çağrı broşürlerini dağıtan Foça Devlet Hastanesinden Doktor Hüseyin Güven’e soruşturma açıldı. Doktorluk mesleğinin sadece hastaları iyileştirmek olmadığını belirten Güven, “Aynı zamanda sağlığın korunmasına dönük de çalışma yapmak durumundayız. Hastane yönetimindeki meslektaşların bana destek vereceğine soruşturma açmalarına üzüldüm” dedi.

‘İŞİMİN BİR PARÇASI BU’

Foça Devlet Hastanesinde görev yapan Dr. Hüseyin Güven, 65 yaşındaki bir hastasına termik santrallerin sağlığa zararlarını anlattıktan sonra 15 Mayıs’ta Foça Ilıpınar’da yapılacak fosil yakıt karşıtı eyleme çağrı niteliğindeki broşürlerden vermek istedi. Hastanın oğlu bu durumu bir şikayet dilekçesi ile hastane yönetimine şikayet edince Doktor Güven hakkında soruşturma başlatıldı. Foça Devlet Hastanesi başhekim yardımcısının şikayet dilekçesinden sonra kendisine “Hocam bu broşürleri kaldırın, dağıtmaktan vazgeçin, biz de bu olayı kapatalım” dediğini aktaran Dr. Güven, “Ben de kendisine ‘Siz de hekimsiniz, bizim işimiz kanser olmuş hastaya kanser ilaçlarının tekrarını yazmak mı, önce önlemeye çalışmak mı? Ben bunu sizin de dağıtmanızı isterim çünkü meslek yemininiz bu yöndedir. Ayrıca tabip odasının da bütün üyelerine çağrısı var’ dedim. Buna rağmen soruşturma açılması ve benden savunmamın istenmesi üzüntü verici” dedi. Güven hasta yakınının şikayetinin de insanların ne kadar sağlığa ve sağlık hizmetine yabancılaştığının kanıtı olduğunu söyledi.

TTB’DEN ALİAĞA’YA KATILIM ÇAĞRISI

Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Genel Sekreteri Prof. Dr. H. Özden Şener imzasıyla tabip odaları başkanlıklarına gönderilen yazıda, yarın Aliağa’da yapılacak eyleme katılım çağrısı yapıldı. Türkiye’de yapımı planlanan 80 termik santralin yapılması durumunda hem halk sağlığını hem de dünyanın iklim krizine bulmaya çalışılan çözümlerin ciddi tehlikeye gireceğini belirten Özden, “Türkiye’de yapılacak etkinlik ‘Fosil Yakıtlardan Kurtul İnisiyatifi’ öncülüğünde 70’ten fazla ulusal ve yerel kurumların desteğiyle, 15 Mayıs’ta fosil yakıt kaynaklı kirlilik ve sağlık tehditlerinin başlıca örneklerinden biri olan İzmir Aliağa’da gerçekleşecektir. Bu etkinlik ile kömürün sağlığımız ve iklimimiz üzerindeki etkilerini gözler önüne sermeyi ve Çanakkale’den Zonguldak’a, İskenderun’dan Aliağa’ya Türkiye’nin tüm kömür karşıtı mücadelelerine dikkat çekilmesi hedeflenmektedir. Kömürlü termik santrallere karşı mücadele eden ve etkinliği desteklemek isteyen başta tabip odası yönetim kurulları ve üyeleri olmak üzere süreçte yer alabilecek herkesi 15 Mayıs 2016’da Aliağa’daki etkinlikte yer almaya davet ediyoruz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe finalde!

SONRAKİ HABER

Fosil yakıtlara karşı yarın eylem günü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...