10 Mayıs 2016 00:36

Söyledikleriyle yaptıkları arasında fark var

Belediye-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan Avcılar Belediyesi taşeron işçisi, Evrensel'e yazdı.

Paylaş

Avcılar Belediyesinden atılan işçi
İstanbul

Merhaba Evrensel okuyucuları;

Günlerdir Avcılar Belediyesinin önünde direnişte olan iş arkadaşlarımı görünce kayıtsız kalamadım bu mektubu yazmaya karar verdim. Ben sendikalı değilim. Sendikaya üye olmayı düşünüyordum ama daha olmadan istifaya zorlandım. Sonra da işten atıldım.
Ben CHP üyesiyim. Daha doğrusu üyesiydim. Seçimlerde sokak sokak apartman apartman gezdim. Yağmur demedim, soğuk demedim. Kasım seçimlerinden sonra beni işe aldılar iç temizlikte görev aldım. Vardiyalı olarak günde 8 saat çalışıyorduk. Hafta da 6 gün ama hafta sonu olunca belediye bünyesindeki Barış Manço Kültür Merkezine sabah 7’de girip akşam 22’de anca çıkabiliyorduk. Eğer pazar gününe denk gelirse vardiyamız, bir de belediye binasının temizliğine gidiyorduk. Masa başında oturan elemanlar özel işleri için bizi ofis boy gibi dışarıdaki işlere yolluyorlardı. Sigaralarını ve yiyeceklerini bile bize aldırıyorlardı, banka işlerini bile bize yaptırıyorlardı. Taşeron çalışanların çocuklarını kreşe almıyorlar bu da yetmiyormuş gibi servis kullanmamızı bile istemiyorlardı.

İşe alırken kesinlikle sendikaya üye olmayacaksınız, üye olmaya niyeti olan varsa bize bilgi vereceksiniz diyorlardı. Sözde sosyal demokrat bir partiyiz diyorlar işçilerin ezilenlerin yanındayız diyorlar önce insan diye yola çıkıyorlar ama yaptıkları ve söyledikleri arasında dağlar kadar fark var. Bu yüzden parti üyeliğinden de istifa ettim.
Kemal Kılıçdaroğlu meydanlarda sendikaya üye olma çağrısı yapıyor ama CHP’li belediyeler sendikalı olan işçileri işten çıkarıyor. Belediye işten çıkarmaları taşeronun üstüne atıyor ama aslında sendikaya karşı kendileri işten çıkarıyorlar. Maaşlar sürekli geç alınıyor işten çıkarıldım daha mart ayının maaşını alamadım. Sadece ben değil taşeronda olanların hiçbiri alamadı. Belediye biz yatırıyoruz taşeron ödemedi diyor taşeron da belediye bize ödeme yapmadı diyor.

ÖNCEKİ HABER

11 DİHA muhabiri tutuklu: Karanlık bastırmadan kenetlenmeli!

SONRAKİ HABER

Arçelik’te bordro oyunu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...