06 Mayıs 2016 17:57

‘Deniz Gezmiş’i unutmadık, unutturmayacağız!’

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın ölüm yıl dönümünde Emek Partisi Ordu İl Örgütü anma etkinliği düzenledi.

Paylaş

Emek Partisi’nde yapılan etkinlikte sinevizyon gösterimi ve müzik dinletisi sonrası katılımcıların da görüşlerini dile getirdiği söyleşi yapıldı.

44 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının mücadelesini bugün sürdürenlerden olduklarını söyleyen Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, “Türkiye’nin aydınlık yüzleri olan 68 kuşağı gençlerinden olan arkadaşlarımız halk için gözlerini kırpmadan canlarını vermeleri örnek alınacak bir tutumdur. Onlar, Türkiye gençliğine hala yol gösteriyorlar.” dedi. 

'DENİZLER SOSYALİST KİMLİĞİYLE ÖNE ÇIKTI'

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının bugün yaşananlar karşısında neler yapılması gerektiği konusunda da yol gösterici olduklarını dile getiren Poyraz, “ Deniz ve arkadaşları Türkiye işçi ve emekçilerinin kurtuluşu, Türk ve Kürt halkının kardeşliğini idam sehpasında dile getirdiler. Bugün, iktidarın savaşçı politikalarına karşı, barışı dile getirmemiz de onların mücadelelerinin devamıdır. Onlar emperyalizme karşı demokratik Türkiye mücadelesini sosyalist mücadeleleri ile bütünleştirdiler. Onları sosyalist kimliklerinden uzaklaştırmak, saygısızlıktan öte ihanet olur. Onları unutmadık, unutturmayacağız.” ifadesini kullandı. (Ordu/EVRENSEL)  

ÖNCEKİ HABER

Malatya Emek Gençliği Denizleri andı

SONRAKİ HABER

Deniz, Yusuf, Hüseyin, Dersim'de anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa