06 Mayıs 2016 17:50

Malatya Emek Gençliği Denizleri andı

Malatya Emek Gençliği Denizleri ölümlerinin 44. yılında yaptıkları etkinlikle andı.

Paylaş

Melekoğulları Düğün salonunda gerçekleştirilen etkinlik sinevizyon gösterisi ile başlayıp konuşmalar ve okunan marşlarla devam etti. 

Etkinlikte Malatya Emek Gençliği yönetecisi Sezin Uğur, Emek Partisi Malatya il başkanı Kemal Gültekin ve Emek Partisi MYK üyesi Yusuf Karataş konuşma yaptı

Malatya Emek Gençliği yöneticisi Sezin Uğur ; ‘’Denizleri anmak için toplandık ama biliyoruz ki, aslında onları anmak mücadelelerini yaşatmaktan geçiyor. Onlarla ilgili yazılanları, tarihe not düşen eylemlerini okuduğumuz, dinlediğimiz zaman şöyle bir sonuç çıkartıyoruz. Bizlere bıraktıkları en temel miras işçi emekçi halk kitlelerine sonsuz bağlılık, bütün zorluklara rağmen yılmadan mücadele etmek ve canımız pahasına da olsa sosyalizm mücadelesinden vazgeçmemek. Tarihin o en yiğit insanlarını idem edenler bunu hesap edemediler ve belki de kendi sınıflarına, burjuvaziye ihanet etmiş oldular böyle bir katliamı yaparak. Çünkü sindirmek, yıldırmak amacındaydılar. Amaçlarına ulaşamadılar. 44 yıldır, denizlerin isimleri yeni doğan çocuklara madalya oldu ve olmaya devam ediyor ‘’ dedi.

Emek Partisi İl Başkanı Kemal Gültekin ise; ‘’Sözlerime başlarken ben de Denizleri, Mahirleri, İbrahimleri, Mazlumları, Kemalleri, Gezi Şehitlerini, Suruç Şehitlerini, Ankara Barış Şehitlerini ve daha sayamadığım demokrasi, devrim ve sosyalizm kavgamızda hayatını kaybeden bütün yoldaşları bir kez daha saygıyla anıyorum. Dostlar, bu gün içinde bulunduğumuz süreç aslında, Denizlerin mücadelesini daha bir anlamlı kılıyor. Emperyalistler ve onların yerli işbirlikçisi, diktatör heveslileri ülkeyi her geçen gün daha yaşanmaz hale getiriyor ‘’ diye konuştu.

Emek Partisi MYK Üyesi Yusuf Karataş yaptığı konuşmada; ‘’Denizlerin mücadele bayraklarını yoldaşları olarak taşımaya devam ediyoruz. Onların mücadelesini devam ettirebilmek barış ve özgürlüğün savunucusu olmaktır. Bu kavgada başarıya ulaşıncaya kadar biz Denizleri anmayı mücadeleyi büyütmek olarak görüyoruz‘’ dedi. (Malatya/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Denizler Samsun’da basın açıklamasıyla anıldı

SONRAKİ HABER

‘Deniz Gezmiş’i unutmadık, unutturmayacağız!’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...