06 Mayıs 2016 17:29

Bolu’da gençler Denizleri andı

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan idam edilişlerinin 44. Yılında Bolu'da gençlik örgütleri tarafından anıldı.

Paylaş

68 kuşağının devrimci önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan idam edilişlerinin 44. Yılında Emek Gençliği, Gençlik Muhalefeti, Komünist Gençlik, Öğrenci Kolektifleri ve Özgürlükçü Gençlik tarafından Bolu'da anıldı. 

Bankalar meydanında gerçekleşen eylemde sık sık "Yusuf Hüseyin Deniz sürüyor sürecek mücadelemiz, Gençlik gelecek gelecek sosyalizm" sloganları atıldı.

Ardından gerçekleştirilen basın açıklamasını Emek Gençliği İl yöneticisi Özenç Yaşam Dağ okudu. Dağ "Türkiye egemenleri 12 mart cuntası gelişmekte olan halk muhalefetini, yaygınlaşan gençlik eylemlerini, işçi grevlerini ezmek için mücadelenin öne çıkan isimlerini ibret-i alem için idam ederek katletti. Fakat Türkiye egemenleri amacına ulaşamadı. Deniz Gezmiş ve arkadaşları unutulmak bir yana bir mücadele bayrağı haline geldiler. O yüzdendir ki her 6 Mayıs'ta ülkenin dört bir yanında Denizler anılıyor. Sokaklara on binlerce Deniz çıkıyor. 6 Mayıs bir yas günü değil bir mücadele günü olarak ele alınıyor." Dağ konuşmasının sonunda "Denizlerin gericiliğe karşı laisizm mücadelesinde içerde ve dışarda savaş politikalarına karşı barış mücadelesinde, tek adam tek parti diktatörlüğüne karşı devrim ve sosyalizm mücadelesinde yaşıyorlar" dedi.(Bolu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fatih Polat: Can Dündar’a saldırıya dair tanıklığım

SONRAKİ HABER

Denizler Samsun’da basın açıklamasıyla anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...